Anmeldelse

08.12.22

Premium

Islam har indtaget Frankrigs sekulære skole

Skolen er ikke længere løsningen på kulturkampen, den er en del af problemet, og det bliver bare værre ifølge ny bog. Jørn Boisen anmelder Jean Pierre Obins 'Hvordan islam trænger ind i skolen'.
Paty-mordet er en bitter, men rammende illustration af Obins pointe. Foto: Mathieu Delmestre / Parti Socialiste, Flickr

Jean-Pierre Obin bog om islam i den franske skole udkom i september 2020, en måned før skolelæreren Samuel Paty blev myrdet af en muslimsk fanatiker, fordi han havde vist Muhammedtegningerne i undervisningen om ytringsfrihed.

Paty-mordet er en bitter, men rammende illustration af Obins pointer: Den verdslige franske skole er blevet infiltreret af en fremmed ideologi, der ikke blot er fanatisk, men også direkte dødbringende. 

Denne ideologi breder sig uimodståeligt på grund af skolemyndigheder, der er for feje eller følgagtige til at stå fast på egne værdier, sociale medier med deres enorme potentiale for at hidse folk op med hadefuld propaganda, et politisk system, der hverken har kunnet eller villet gøre noget ved problemerne, og en indvandrerbefolkning, der lever i socialt og kulturelt armod i trøstesløse parallelsamfund, hvor vold og religion er tilværelsens faste holdepunkter.

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

99

Afmeld når som helst

Årlig betaling

948

Spar 240 kr. med årsabonnement

Ubegrænset adgang til lukket indhold: artikler, analyser, debatter, videoer, interviews

Få Kontrast Nyhedsbrev i din indbakke flere gange om ugen. Så er du altid opdateret

Adgang til Kontrasts Ekkokammer på Facebook. Del og kommenter indhold med redaktionen

Oplæste artikler: Få alt indhold læst op af redaktionen, så du kan høre det hele på vejen