Anmeldelse
Jørn Boisen

08/12/22

Islam har indtaget Frankrigs sekulære skoleSkolen er ikke længere løsningen på kulturkampen, den er en del af problemet, og det bliver bare værre ifølge ny bog. Jørn Boisen anmelder Jean Pierre Obins 'Hvordan islam trænger ind i skolen'.
Debat
Jørn Boisen

24/11/22

Bureaukrati: Den franske sygeJørn Boisen: Ingen elsker bureaukrati. Det er en smule uretfærdigt, for som mange andre invasive arter er bureaukrati fascinerende. Ikke mindst i Frankrig.
Analyse
Jørn Boisen

15/9/22

Schrödingers republikanske kat – det borgerlige projekt i FrankrigHvorfor har Frankrig ikke et fast borgerligt flertal, når højrefløjens temaer ellers appellerer til vælgerne? Republikanerne er klemt mellem de nye politiske strømninger, der er tegnet af præsident Macron og Marine Le Pen. Jørn Boisen beretter om vilkårene i fransk politik, hvor hver anden stemme efterhånden er en proteststemme.
Debat
Jørn Boisen

05/9/22

Tørklædeforbud: Sådan gjorde de i FrankrigJørn Boisen: I debatten om tørklæder er det oplagt at se mod Frankrig, der længe har haft forbud mod det muslimske tørklæde i den offentlige skole. Så lad os se nærmere på, hvordan det er gået dernede, og hvad vi skal tage højde for, inden vi overfører de franske erfaringer til en dansk sammenhæng.
Analyse
Jørn Boisen

10/6/22

Hvis Frankrig er Europas syge mand, hvad fejler han så?Franskmændene oplever deres enorme velfærdsstat helt anderledes, end man skulle tro ud fra de økonomiske realiteter. Sprækkerne i velfærdsstaten kom måske klarest til udtryk i de gule vestes oprør i 2018-19, og det har især noget med klasse at gøre, skriver Jørn Boisen.
Analyse
Jørn Boisen

28/4/22

Valget i Frankrig: Et falsk déjà vuDet franske præsidentvalg ligner 2017-valget ved første øjekast, men en dramatisk udvikling er i sving. Macron har støvsuget centrum-højre og centrum-venstre for talenter, og de, der er tilbage, er blevet kastet ud mod ekstremerne, konstaterer Jørn Boisen.
Analyse
Jørn Boisen

08/4/22

Den franske venstrefløj og melodien, der blev vækJørn Boisen fortsætter sin udlægning af fransk politik op til præsidentvalgets første runde søndag 10. april. Hvorfor lader venstrefløjen til at være sat helt til vægs, og hvorfor kan det hele alligevel ende som en gyser, når stemmerne gøres op senere på måneden?
Analyse
Jørn Boisen

03/4/22

Lov og uorden – hvad sker der med det borgerlige Frankrig?Højrefløjens kandidater står i kø til denne måneds franske præsidentvalg, og det er den helt store forhindring for en borgerlig valgsejr. Her giver Jørn Boisen sin beretning om fransk politik forud for første runde af valget på næste søndag.