Analyse
Jørn Boisen

10/6/22

Hvis Frankrig er Europas syge mand, hvad fejler han så?Franskmændene oplever deres enorme velfærdsstat helt anderledes, end man skulle tro ud fra de økonomiske realiteter. Sprækkerne i velfærdsstaten kom måske klarest til udtryk i de gule vestes oprør i 2018-19, og det har især noget med klasse at gøre, skriver Jørn Boisen.
Analyse
Jørn Boisen

28/4/22

Valget i Frankrig: Et falsk déjà vuDet franske præsidentvalg ligner 2017-valget ved første øjekast, men en dramatisk udvikling er i sving. Macron har støvsuget centrum-højre og centrum-venstre for talenter, og de, der er tilbage, er blevet kastet ud mod ekstremerne, konstaterer Jørn Boisen.
Analyse
Jørn Boisen

08/4/22

Den franske venstrefløj og melodien, der blev vækJørn Boisen fortsætter sin udlægning af fransk politik op til præsidentvalgets første runde søndag 10. april. Hvorfor lader venstrefløjen til at være sat helt til vægs, og hvorfor kan det hele alligevel ende som en gyser, når stemmerne gøres op senere på måneden?
Analyse
Jørn Boisen

03/4/22

Lov og uorden – hvad sker der med det borgerlige Frankrig?Højrefløjens kandidater står i kø til denne måneds franske præsidentvalg, og det er den helt store forhindring for en borgerlig valgsejr. Her giver Jørn Boisen sin beretning om fransk politik forud for første runde af valget på næste søndag.