Anmeldelse

23.03.23

Vintroduktion med Sif: Slagtilbud på rødvin

Det behøver ikke være luksuriøs champagne hver gang. Læs med og få vinanmelder Sif Meinckes anbefaling af aktuelle rødvine under 70 kr.

Nu er det sidst på måneden, og måske er pengebeholdningen ved at være sluppet op. Så hvad gør du? Man kan jo ikke holde weekend uden at nyde et godt glas vin. Løsningen er her! 

Husk, at smag og dufte er personlige, og de kan være baseret på egne oplevelser. Noterne er subjektive og kan variere fra person til person. Du kan have haft en dejlig oplevelse, hvor der var en bestemt krydret duft, og du vil formentlig fremover nyde den duft, fordi den minder om noget godt.

I vine finder du så mange forskellige noter, at du uundgåeligt vil få minder. Det kan også ske med de mindre dyre af slagsen.

Château de Cassaigne, Côtes de Gascogne 2021: 3,5 stjerner (ud af 6 mulige) 

Fransk vin på druerne Merlot og Syrah. 
Duften: Der er sødme, blommer og krydderurter i næsen. 
Smagen: Her er tydelig candy og karamel, som stammer fra Syrah-druen. Der er abrikos og hvid peber, og en smag i vinen, som minder om en følelse af kold sten, som er forbundet med Atlanterhavets kølige vinde, samt syrlige jordbær, brombær og græs.
Vinen er god til langt det meste mad. Og en vin, de fleste kan li’. 
Købes hos bichel.dk, 60 kr. v/12 stk. 

Saint Roch Corbarol Rouge 2020: 5 stjerner 

Fransk vin på druerne Grenache og Syrah.
Duften: Der er støv og skovbund. 
Smagen: Fennikel, salvie, peber, sød lakrids, ribs og umodne brombær. Der er masser af sorte kirsebær. Vinen har en krydret eftersmag, som holder ved længe.
Druerne kommer fra gamle stokke, og vinen har lagret på både nye og gamle fade. De nye fade afgiver ekstra meget fadsmag – som er en dyb krydret smag af tobak og røg. Det er en vin, der skal serveres til mad med masser af smag og kraft. En virkelig fin vin til prisen.
Købes hos Andrupvin.dk, 57,50 kr. v/6 stk.

Pedrera Monastrell 2021: 4 stjerner

Spansk vin på druen Monastrell (det er den samme drue, der i Frankrig hedder Mourvédre).
Duften: Fersken og mørke blommer. 
Smagen: Den er blød, med mild peber og honningmelon. Der er milde tanniner og en fin syre. Der er også smag af sorte bær, brombær, sød lakrids, krydret tomatblad, våd sten, og en fin eftersmag af grape. 
Den er nem at drikke, og det er en vin, der vil være god at nyde til pasta i alle afskygninger. 
Købes hos Andrupvin.dk, 59 kr v/6 stk.

Primitivo Nero De Troia Boccantino 2021: 4 stjerner

Italiensk vin på druen Primitivo.  
Duften: Mørke bær. 
Smagen: Den er tør, med tørrede krydderurter. Der er røde kirsebær og mørke frugter, men der er også den søde og lidt spidse lycheefrugt.
Der er ikke så mange tanniner, som man ville kunne forvente i en Primitivo. Og den er faktisk heller ikke lige så kraftig. Denne flaske vil være fin at nyde til en lammekølle med masser af hvidløg og tørrede krydderurter.
Købes hos Den Sidste Flaske, 65 kr. v/6 stk.

Vinene er stillet til rådighed af forhandlere. 

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter