Artikel

28.01.22

Premium

Den menaptiske faktor

Det er ikke tilstrækkeligt at opdele indvandrerne i vestlige og ikke-vestlige, har også den nuværende regering erkendt med sin tilslutning til kategorien MENAPT-landene. Her i temaugens weekend tager Kontrast et kig på, hvad det går ud på, og forskellen i kriminalitet mellem den type indvandrere og andre.
Foto: Rockwool Fonden, red.
Foto: Rockwool Fonden, red.

Landets udlændinge- og integrationsminister Matthias Tesfaye udtalte sidste år, at hvis gruppen af ikke vestlige indvandrere udelukkende bestod af sydamerikanere og østasiater, kunne man lukke hans ministerium i morgen. En lukning er der imidlertid ikke udsigt til lige foreløbig. Gennem over 50 år har der været en voksende opgave med at integrere borgere med baggrund i det bælte, der strækker sig fra Marokko ved Atlanterhavet mod vest til Pakistan i øst, fra Tyrkiet i nord til Somalia i syd, og som har fået det statistiske begreb MENAPT-landene.

De statistiske forskelle mellem borgere i Danmark med oprindelse i MENAPT-landene og andre med ikke-vestlig herkomst er til at få øje på i den nye undersøgelse fra Unitos, som Kontrast har omtalt, og i andre undersøgelser før den. Udlændinge- og Integrationsministeriet har bedt Danmarks Statistik om at holde øje med den nye kategori. Og begrebet er et fremskridt i forskningen, mener Lars Højsgaard Andersen, kriminalitetsforsker ved Rockwool Fondens forskningsenhed:

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Støt Kontrast og kick-start det borgerlige Danmark

Bliv medlem til INTROPRIS og få adgang til alt indhold - artikler, analyser, debatter, video, podcasts, medlemsevents og Kontrasts Ekkokammer, og så indgår du i et borgerligt fællesskab.
Din støtte gør en vigtig forskel.

Årlig betaling

12 mdr.: 1.188 kr. 948 kr.

99 kr./md. 79 kr./md.
Efter 12 mdr.: 948 kr./år

Månedlig betaling

3 mdr.: 297 kr. 199 kr.

Efter 3 mdr.: 99 kr./md.

Månedlig betaling

1. måned: 49 kr.

Efterfølgende 99 kr./md.

Ubegrænset adgang til lukket indhold: artikler, analyser, debatter, videoer, interviews

Få Kontrast Nyhedsbrev i din indbakke flere gange om ugen. Så er du altid opdateret

Adgang til Kontrasts Ekkokammer på Facebook. Del og kommenter indhold med redaktionen

Besøg redaktionen efter aftale. Skriv til medlemmer@kontrast.dk

Støt Kontrasts arbejde med at formidle en borgerlig debatkultur og dagsorden