Anmeldelse
Johs Lynge

04/10/22

Henrik Dahl folder sig ud som borgerlig systemkritiker – nu med ekstra rindalismeJohs Lynge anmelder ‘Ved voksenbordet’: Henrik Dahl tager et opgør med forestillingen om, at det nødvendigvis er et tegn på politisk modenhed at give køb på sit idégrundlag. Under læsningen af bogen får man det indtryk, at hver dag Henrik Dahl står ud af sengen, tager han yderligere et skridt til højre.
Anmeldelse
Johs Lynge

07/9/22

Skov åbner nye døre til forståelsen af dansk borgerlighedDen konservative kommentator Christian Egander Skov har begået en lærerig debatbog til de intellektuelle problematikker, som den blå blok står over for. Det er stimulerende læsning, hvor de store historiske linjer trækkes op, skriver anmelder Johs Lynge.
Artikel
Johs Lynge

29/1/22

Kultur og kriminalitet: Derfor er indvandrere så forskelligeHvorfor er indvandrere i Danmark markant forskellige målt på kriminalitet såvel som andre faktorer? Tre rutinerede eksperter med forstand på henholdsvis Mellemøsten, Indien og Sydøstasien udlægger, hvad der ligger bag forskellene.
Artikel
Johs Lynge

28/1/22

Den menaptiske faktorDet er ikke tilstrækkeligt at opdele indvandrerne i vestlige og ikke-vestlige, har også den nuværende regering erkendt med sin tilslutning til kategorien MENAPT-landene. Her i temaugens weekend tager Kontrast et kig på, hvad det går ud på, og forskellen i kriminalitet mellem den type indvandrere og andre.
Artikel
Johs Lynge

28/1/22

Ny undersøgelse: Høj kriminalitet hos borgere med blandet etnisk baggrundGrupper af blandet dansk og mellemøstlig eller afrikansk baggrund er mere kriminelle end dem med 100 procent udenlandsk baggrund, korrigeret for socioøkonomiske forhold. Hvordan kan det være? Kontrast vender ny analyse fra Unitos med kultursociolog Mehmet Ümit Necef.
Artikel
Johs Lynge

26/11/20

Den republikanske krig om news and viewsHøjreorienterede amerikanske tv-kanaler kæmper for tiden med, mod og om Trump. Dermed er der både lagt op til et bittert slutspil om præsidentposten og et opgør om, hvem der skal fodre og forme det nationalkonservative USA med nyhedsholdninger fremover.