Artikel

04.09.22

Premium

”Hvis vi ikke kan gifte os med hinanden, er integration i virkeligheden apartheid”

Forfatter Birgithe Kosovic retter et hårdt angreb på en integrationsforståelse, hun finder mangelfuld. Det skal handle om mere end at have et job og holde sig ude af spjældet. En stat med flere folk er opskriften på latent krisetilstand.

“Gerningsmanden i Field’s udsøgte sig ikke i særlig grad muslimer, og alligevel vil mange muslimer tydeligvis gerne fremme en fortælling om, at han gjorde. Og det udtrykker i alle tilfælde, at der er en frygt for os på den anden side. Lige meget om den frygt er velbegrundet eller ej, så er det faktisk vores allesammens problem.” 

Vi er en halv times tid inde i interviewet, da Birgithe Kosovic fremhæver skyderiet i sommer som et symptom på problemet med integrationen, eller – med hendes udtryk – at have en stat med flere folk. På en række muslimske debatfora opstod en fortælling om, at angrebet var særlig rettet mod muslimer. Den påstand blev prompte afvist af politiet, men viste sig levedygtig længe efter angrebet. For Birgithe Kosovic indkapsler det de udfordringer – nej, problemer – som Danmark står over for.

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

99

Afmeld når som helst

Årlig betaling

948

Spar 240 kr. med årsabonnement

Ubegrænset adgang til lukket indhold: artikler, analyser, debatter, videoer, interviews

Få Kontrast Nyhedsbrev i din indbakke flere gange om ugen. Så er du altid opdateret

Adgang til Kontrasts Ekkokammer på Facebook. Del og kommenter indhold med redaktionen

Oplæste artikler: Få alt indhold læst op af redaktionen, så du kan høre det hele på vejen