Artikel

07.10.22

Premium

Kaare Dybvad: Radikale bør ikke have vetoret over asylpolitik

Regeringens mål om et modtagecenter for asylansøgere i Rwanda møder modstand og skepsis både herhjemme og internationalt. Men planen er både hensigtsmæssig og realistisk, mener udlændingeminister Kaare Dybvad. Det understregede han for Kontrast i interview kort inden valgkampens start.
Pressefoto fra Socialdemokratiet.
Pressefoto fra Socialdemokratiet.

Denne artikel er baseret på et interview med udlændingeministeren, der blev udgivet som podcast 25. september og mildt redigeret for læsevenlighed. Du kan høre hele det oprindelige indslag her

Ved valgkampens første partilederdebat tirsdag aften handlede det igen om regeringens plan om et modtagecenter for asylansøgere i Rwanda. Planen er et af de centrale socialdemokratiske valgløfter, som endnu ikke er opfyldt. Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt kaldte da også planen for “et røgslør”. 

Men planen er både nødvendig og realistisk, erklærede udlændinge- og integrationsministeren over for Kontrast lige inden valgkampen. Også selvom Menneskerettighedsdomstolen har bremset de britiske forsøg på et samarbejde med Rwanda om afviste asylansøgere.

Betyder det ikke, at det ser svært ud for regeringens planer?

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

48

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab