Essay
Preben Bille Brahe

19/8/24

Vi skal kunne forsvare os, men ikke lede efter krige at deltage iDet er værnepligten og det folkelige engagement i forsvaret af fædrelandet, der er værdifuld. Forsvaret af Danmark altid været noget, vi gjorde sammen som folk, skriver Preben Bille Brahe, som tager bestik af de geopolitiske forskydninger og den måde, vi bruger militæret på.
Essay
Preben Bille Brahe

17/6/24

Den aktivistiske udenrigspolitik skal vækDanskerne har tabt alle krige gennem de seneste 800 år, skriver Preben Bille Brahe, som fører læseren frem til i dag. Fra fodnotepolitikken i 1980'erne er Danmark med Nato gået helt i den anden grøft. Preben Bille Brahe mener den aktivistiske udenrigspolitik har fået lov at løbe linen ud, at den skal helt væk. Verden bliver ikke bedre af, at vi skyder på den. Tværtimod. Hvis vi vil en bedre verden, så findes der andre og betydeligt bedre værktøjer, skriver han.
Essay
Preben Bille Brahe

16/6/24

Danmark, Ukraine og RuslandDanmark og Europa befinder sig i en ualmindelig farlig situation, som ikke er set tilsvarende i 85 år, skriver Preben Bille Brahe, som kritiserer Danmarks aktivistiske udenrigspolitik og synet på Putins som en ny Hitler. Er vi på vej til en ny hundredårshændelse?
Kommentar
Preben Bille Brahe

08/5/24

Rusland og Nato spejler sig i hinandenVi har fået krig med et land, som sætter en ære i at yde store ofre i krig, skriver Preben Bille Brahe, som opfordrer os til - for forståelsens skyld - at betragte krigen i Ukraine gennem russiske briller i stedet for at lytte blindt til skiftende amerikanske præsidenter. Hvis vi vel at mærke ønsker at forstå, hvad der foregår i Ukraine.