Artikel
Knud Poulsen

15/9/24

Offentlig mad på menuen, men pengene slap opPå et tidspunkt løber man tør for andre folks penge. Knud Bruun Poulsen fortæller historien om Københavns Madhus, der endte i konkurs, da det skulle konkurrere på det private marked. Madhusets fallit er et skoleeksempel på, at offentlige projekter ikke er klædt på til at begå sig uden for det beskyttende kommunale tag.
Artikel
Knud Poulsen

12/9/24

Heksekunst på ungdomsskolenKøbenhavns Kommune synes, de unge skal lære mere om Tarot-kort, månemagi og heksekunster. Kommunale ressourcer pøses i en heks, som underviser de unge. "Keine Hexerei", skriver Knud Poulsen, som mener det er misbrug af kommunale skattekroner.
Artikel
Knud Poulsen

10/9/24

Sovjetinspirerede projekter i ulande – du betalerPå den yderste venstrefløj vrimler det med organisationer, som med finansiering fra staten stræber efter et kommunistisk utopia. Knud Poulsen beskriver her én af dem: Global Aktion, som får millioner i støtte hvert år til deres projekter.
Artikel
Knud Poulsen

06/9/24

Når penge trumfer principper og N’et udviskes i NGONGO'er, der burde være civilsamfundets uafhængige vagthunde, er i stigende grad blevet statens skødehunde - Deres aktivisme følger pengestrømmene.
Artikel
Knud Poulsen

02/9/24

NGO’ernes nye dagsordener: Fra Fokus til ForvirringNGO'erne moser rundt i nye dagsordener. Miljøorganisationen NOAH har kastet sig over 'kønsretfærdighed' og udgiver tidsskriftet ØKOKØN. Amnesty International arbejder med 'kønsapartheid' og Red Barnet mener at børn har de rigtige svar på 'klimakrisen'. Knud Bruun Poulsen maner til ro og besindelse hos NGO'erne.
Debat
Knud Poulsen

30/8/24

Skal man kunne tage patent på en plante"Det virker helt vildt mærkeligt for mig, at nogen kan eje en bestemt plante. Man burde ikke kunne tage patent på naturen", mener Nanna Gram Bentsen. Men at afvise frøpatenter for at beskytte småbønder svarer til at afvise teknologisk udvikling for at bevare brevduen – det er en kortsigtet løsning uden bæredygtighed, skriver Knud Bruun Poulsen.
Kommentar
Knud Poulsen

27/8/24

Bryd med myterne: Sandheden om GMOModstanden mod GMO er ikke bare uoplyst; den er direkte skadelig, skriver Knud Bruun Poulsen. Vi kan ikke længere lade frygt og elitær romantisering stå i vejen forsikre fødevarer til en voksende verdens befolkning. Det er på tide, at afvise dem, der hellere vil bruge tid på at diskutere speltbrødets ingredienser.
Debat
Knud Poulsen

19/8/24

Tiny Houses: En illusion af bæredygtighedEr konceptet virkelig bæredygtigt, eller er der mon fejet noget ind under træhytten? Det spørger Knud Bruun Poulsen om, som er dykket ned i venstrefløjens nye darling - Tiny House-bevægelsen, som ellers med sin individualitet strider imod venstrefløjens kollektivistiske tankegang.
Debat
Knud Poulsen

18/8/24

Den farlige drøm om enighedDrømmen om et samfund, hvor alle bliver hørt, og hvor beslutninger træffes i enighed, kan virke tiltalende. Sociokrati lover netop dette. Knud Bruun Poulsen har undersøgt det og advarer om, at et system, der kræver enighed, hurtigt vil føre til en ny form for tyranni.
Debat
Knud Poulsen

09/8/24

Permakultur er venstrefløjens grønne utopiKnud Poulsen har nærstuderet Alternativets og Enhedslistens grønne visioner om et landbrug baseret på ideologien parmakultur. Han levner det ikke mange muligheder, og ser for sig, at hver kvadrattomme af joden skal opdyrkes, hvis verdens befolkning skal brødfødes på socialisternes præmisser.