Artikel

25.08.22

Premium

Venstre: Vi vakler ikke på udlændingepolitikken

Det borgerlige politiske fokus på en stram indvandringspolitik er blevet nedtonet. Men udlændingeordfører Mads Fuglede afviser, at Venstre er blevet bløde i knæene og overhalet af Socialdemokratiet på området.

Indvandring har fået en mindre rolle i borgerlig politik. Engang var det Venstres og Dansk Folkepartis stabile adgangsbillet til magten, og 2019 blev “paradigmeskiftet” i dansk udlændingepolitik indført. Dermed skulle udlændingepolitik fremover handle om, at flygtninge skulle hjemsendes, så snart det var muligt, frem for at blive integreret og gøre gavn på arbejdsmarkedet.

Tre år senere mener kun 13 procent af vælgerne ifølge en Megafon-måling for TV 2 og Politiken, at udlændingepolitikken er det vigtigste emne. Venstre og Konservative har for første gang i mands minde kastet sig ind i en valgkamp uden markante udlændingepolitiske mærkesager. I stedet handler det om skattelettelser og øgede fritvalgsordninger i det offentlige. Men der er ikke tale om et holdningsskifte fra Venstres side, understreger udlændingeordfører Mads Fuglede: 

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

48

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab