Debat

22.11.22

Premium

At fjerne bureaukrati er aldrig gratis

Dennis Nørmark om bureaukrati og pseudoarbejde: Her er der noget at gøre for de borgerlige og nogle kameler, der skal sluges.
Dennis Nørmark er antropolog fra Aarhus Universitet, forfatter og udpeget til DR’s bestyrelse af Liberal Alliance. (Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix)
Dennis Nørmark er antropolog fra Aarhus Universitet, forfatter og udpeget til DR’s bestyrelse af Liberal Alliance. (Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix)

I 1982 sætter Schlüter-regeringen sig for, at nu må det være slut med det omfangsrige og vildtvoksende bureaukrati. ”Operation regelsanering” bliver igangsat bare seks dage efter regeringens tiltrædelse. Borgere, virksomheder og offentlige institutioner får nu mulighed for at komme med forslag til forenkling af lovgivning og administration, og 800 regler afskaffes. Der bliver imidlertid indført endnu flere af samme regering, og i Schlüters egne erindringer erkender han da også, at afbureaukratisering er en ”håbløs opgave”. 

Resten er som bekendt historie, og ved dette valg var det afbureukratisering for 2,5 milliarder, man mente, man kunne indkassere. Om dette også bliver en ”håbløs” opgave, afhænger dels af hvor hårdt man ønsker at tage fat, og hvor mange mennesker man kan leve med at blive uvenner med. 

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

48

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab