Debat

23.09.22

Danmarks nye grønne parti indtager Vibesletten

Malthes Mangfoldighedsspalte: Malthe Busks eventyr fortsætter, og nu ser han lyset: Nye partier kan man jo aldrig få nok af, især ikke på venstrefløjen. Kontrast bakker (på en måde) sin mangfoldighedskonsulent op, og konceptet ender med at gribe om sig ude på Fælleden. Heldigvis har Malthe fået sit firmakort tilbage.

Malthe Busk er Kontrasts mangfoldighedsrepræsentant. I Malthes Mangfoldighedsspalte kan du følge hans forunderlige liv. Malthe er totalt en rigtig person og ikke noget, som nogen bare har fundet på. Enhver lighed med nulevende eller afdøde personer er utilsigtet.

Mandag morgen
Jeg står i badet, da jeg får en fantastisk idé: Danmark har brug for et nyt rødt-grønt centrumvenstre-parti, der konstruktivt og kompromisløst vil prioritere den grønne omstilling, dyrevelfærd, mangfoldighed, hjemløshed, ligestilling, solidaritet, antiracisme, kunstnerstøtte, kampen mod privatbilisme, en ny politisk kultur, FN’s verdensmål, kommunalt finansierede skateboardbaner og svinekødsfri børnehaver over alt andet.

På redaktionen fortæller jeg chefredaktøren Mikkel Andersson og redaktionssekretær Morten Okkels om min idé.

Endnu et venstrefløjsparti?” spørger Okkels og ligner en overrasket sæl. “Altså ud over Radikale Venstre, SF, Enhedslisten, Alternativet, Frie Grønne og Grøn Alliance? Vil det ikke bare føre til yderligere stemmespild på venstre- …”

Han bliver afbrudt af Andersson:

“Så-så, ingen grund til at kritisere Malthes fine idé. Jeg er sikker på, at der er masser af plads i dansk politik til endnu et parti, der mener de samme ting. Lad alle løfte i flok, ikke sandt?”

Jeg kan nu ikke forestille mig Mikkel Andersson være med til at gøre noget i flok. Det skulle da lige være, hvis der rejste sig et jysk bondeoprør mod momsopkrævningen.

Okkels ser først undrende på ham, men så er det, som om der går et lys op for ham, og han begynder at nikke ivrigt.

“Det er så rigtigt, det der. Jeg tænker faktisk på, om ikke Kontrast kunne hjælpe med at få dette gode projekt på vingerne?”

Jeg nævner, at jeg har overvejet at invitere nogle venner forbi og brainstorme et navn og et politisk program til partiet. Og om redaktionen måske ville spytte i kassen, så jeg kunne købe et par pizzaer og nogle dåseøl?

“Jeg tror da, vi kan gøre det meeeget bedre end det, Malthe,” siger Andersson. “Hvad med at tage fri en uge, så I rigtig kan snakke politik? Jeg tænker ikke, at dine venner er typen, der har et arbejde, de er nødt til at tage fri fra.”

Jeg tænker på min gode ven Oliver Anton, der driver sit eget e-zine og som er ved at skrive en anmeldelse af naturvin brygget på lokalt dyrkede druer fra gårdhaver på Vesterbro. Jeg er sikker på, at det godt kan vente en uge, mens han hjælper mig med at udvikle politik for Danmarks nye klimabevidste og socialt ansvarlige parti.

Eftermiddag
Jeg er gået i gang med at planlægge den ugelange brainstorm. Konceptet har grebet en lille smule om sig. Jeg begyndte at sende invitationer ud, og da tilmeldingerne begyndte at strømme ind, opdagede jeg, at vi hverken kunne være hjemme i min lejlighed i Vanløse eller på Kontrasts redaktion.

Så det endte med, at jeg lejede et partytelt, der bliver stillet op på Amager Fælled. Og et fadølsanlæg. Og en vegansk foodtruck. Og bandet Checkpoint Chernobyl, der kommer og spiller. Og et endnu større partytelt. Og Hella Joof, der laver sommerfugleterapi i en pavillon på Vibesletten.

De frivillige kommer tilrejsende fra nær og fjern – nogle så langt væk som fra Valby – så jeg har også måttet sørge for overnatning. Heldigvis kunne Spejder Sport levere 200 iglotelte med kort varsel. Nu skal jeg bare finde nogen, der kan trække kabler til lys og opstille transportable toiletter og badestationer. 

Heldigvis har jeg fået mit firmakort tilbage. Jeg er sikker på, at Kontrast ikke har noget imod at finansiere århundredets største grønne politiske festival.

Følg med i mere af Malthes forunderlige liv næste gang. Og husk, at du også kan følge @MaltheBusk på Twitter.

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter