Debat

25.10.22

Premium

Fortidens synder betyder intet i politik

Mikkel Andersson: Derfor gør det ingen forskel at minde vælgere om, at Løkke tabte to valg og røg ud som V-formand, eller at Støjberg nyligt gik med fodlænke.
Lars Løkke Rasmussen i sin første periode som statsminister, 2009. (Foto: Magnus Fröderberg, norden.org / Creative Commons)
Lars Løkke Rasmussen i sin første periode som statsminister, 2009. (Foto: Magnus Fröderberg, norden.org / Creative Commons)

Lars Løkke Rasmussens og Inger Støjbergs historisk flotte meningsmålinger i den igangværende valgkamp udstiller en af de mest grundlæggende misforståelser i politik: Idéen om, at fortidens synder kan flytte stemmer. 

I sin tid var undertegnede, så vidt jeg ved, den første borgerlige kommentator, som opfordrede Løkke til at gå af. På grund af hans politik, der var blevet udstillet som råt opportunistisk under valgkampen, men også på grund af hans festfyrværkeri af personsager og fejlbedømmelser. Supplerende kan nu tilføjes, at som statsministerkandidat har han tabt to ud af tre valg, og at han blev afsat som partiformand på grund af alt det nævnte.

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

99

Afmeld når som helst

Årlig betaling

948

Spar 240 kr. med årsabonnement

Ubegrænset adgang til lukket indhold: artikler, analyser, debatter, videoer, interviews

Få Kontrast Nyhedsbrev i din indbakke flere gange om ugen. Så er du altid opdateret

Adgang til Kontrasts Ekkokammer på Facebook. Del og kommenter indhold med redaktionen

Oplæste artikler: Få alt indhold læst op af redaktionen, så du kan høre det hele på vejen