Debat

11.10.23

Premium

Hvordan politikerne fik ødelagt kaldstanken

Helle Birk: Politikerne har selv skabt det samfund, hvor lærere og sygeplejersker med flere ikke føler kaldet til tjenesten. SVM-regeringen er et kapitel for sig.
Statsminister Mette Frederiksen og regeringskolleger besøger Peder Lykke Skole på Amager 10. oktober 2023. (Emil Helms/Ritzau Scanpix)
Statsminister Mette Frederiksen og regeringskolleger besøger Peder Lykke Skole på Amager 10. oktober 2023. (Emil Helms/Ritzau Scanpix)

Folkeskolen blev omdrejningspunktet for Folketingets åbning, her hvor vi kan fejre 10-året for skolereformen af 2013. Helle Thorning-Schmidts regering troede dengang, at man kunne effektivisere folkeskolen med krav om helhedsskole og lange skoledage. Lærerne skulle med djævlens vold og magt forberede sig på skolerne, der slet ikke er indrettet til, at et helt lærerkollegium kunne sidde og arbejde effektivt. Men de skulle – med et af datidens fyndord – normaliseres. Lærerne skulle også undervise væsentligt mere og samtidig realisere mål om ”spændende” undervisning og virksomhedsbesøg, og jeg skal komme efter dig, skal jeg. 

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

99

Afmeld når som helst

Årlig betaling

948

Spar 240 kr. med årsabonnement

Ubegrænset adgang til lukket indhold: artikler, analyser, debatter, videoer, interviews

Få Kontrast Nyhedsbrev i din indbakke flere gange om ugen. Så er du altid opdateret

Adgang til Kontrasts Ekkokammer på Facebook. Del og kommenter indhold med redaktionen

Oplæste artikler: Få alt indhold læst op af redaktionen, så du kan høre det hele på vejen