Debat

23.12.22

Premium

Jul og hyggeracisme på den gamle redaktion

Malthes Mangfoldighedsspalte: Kontrast holder julefrokost, og sjældent har stakkels Malthe Busk skammet sig så meget over at være dansker.

Malthe Busk er Kontrasts mangfoldighedsrepræsentant. I Malthes Mangfoldighedsspalte kan du følge hans forunderlige liv. Malthe er totalt en rigtig person og ikke noget, som nogen bare har fundet på.

Kl. 14.55
Kontrasts julefrokost skal til at gå i gang. Bordene i kantinen er pyntet med rød-og-hvid-ternede duge, og hvert bord er anrettet med seks dåseøl og en håndfuld flæskesvær på en paptallerken. Et øjeblik tror jeg, at jeg er gået forkert og har forvildet mig ind til Dansk Folkepartis årsmøde.

Ikke siden Pernille Vermunds bikiniselfie har jeg skammet mig så meget over at være dansker. Jeg giver forsamlingen en lang og harmdirrende opsang om, hvor provinsielt og kældermenneskeagtigt det er at fejre jul med alkohol og svinekød.

Tænker mine kolleger slet ikke på, at der er mennesker rundtomkring i verden med en anden kultur og andre skikke, som fejrer jul på andre måder eller som måske slet ikke fejrer den?

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

49

Normalpris 99 kr./md.
Afmeld når som helst

Årlig betaling

79

Spar 20% med årsabonnement
KUN 948 kr./år

Ubegrænset adgang til lukket indhold: artikler, analyser, debatter, videoer, interviews

Få Kontrast Nyhedsbrev i din indbakke flere gange om ugen. Så er du altid opdateret

Adgang til Kontrasts Ekkokammer på Facebook. Del og kommenter indhold med redaktionen

Støt Kontrasts arbejde med at styrke den borgerlige debatkultur og dagsorden