Debat

19.09.24

Kristendomskundskab i folkeskolen bør være obligatorisk

Vi har en forpligtigelse til, at alle elever i den danske folkeskole bliver eksponeret for de danske kristne værdier og normer, mener Louie Skougaard fra Konservativ Ungdom, som vil fjerne muligheden for fritagelse. Helt ærligt hvordan forventer vi, at forældre kan fortælle deres børn om de lutherske tanker, hvis de ikke selv er opvokset med dem?

I dag er det sådan, at man kan blive fritaget for kristendomskundskab i folkeskolen. Det er et svigt af de børn, der bliver efterladt uden kendskab til danske kristne værdier, som er grundstenen for det Danmark vi lever i.

Det er et problem for de elever, der kommer fra et hjem med anden etnisk herkomst, og bliver fritaget fra kristendomsundervisningen.

De får ikke kendskab til de danske kristne værdier, og bliver i stedet drevet længere og længere væk fra at kunne forstå og tage det danske samfund til sig.

Det er noget af det, der fører til parallelsamfund, og i ydertilfælde til radikalisering. Det må vi ikke tillade.

Den danske folkeskole skal være et sted, hvor man bliver eksponeret for de danske kristne værdier, som det danske samfund bygger på.

Kristendomskundskabsundervisningen er ikke forkyndende, så man prøver ikke at indoktrinere børnene. Der er ingen tvang til stede, og det står eleverne frit for, om de vil tro på kristendommen.

Men det er vigtigt, at alle elever, uanset baggrund, bliver eksponeret for kristendommen, da det er så essentielt for det danske samfund.

Ikke alle børn bliver fortalt om den danske kristendom, hvilket er ærgerligt. Det er især et stort problem i de hjem med anden etnisk herkomst, men helt ærligt hvordan forventer vi, at forældre kan fortælle deres børn om reformationen og de lutherske tanker, hvis de ikke selv er opvokset med den fortælling?

Det kan vi ikke forvente, og derfor er det vigtigt, at alle elever får undervisning i det. Vi skal sikre os, at alle kender til den danske kultur, og de danske værdier, der i høj grad bygger på kristendommen.

Vi skal ikke indoktrinere eleverne til at tro, men de skal have et godt møde med de kristne værdier, og det gør vi bedst igennem folkeskolen.

Jeg vil nok blive mødt med påstanden, om at dette vil være at favorisere kristendommen fremfor andre religioner.

Ja, men her er det bare vigtigt igen at pointere, at dette ikke er ment som et forsøg på indoktrinering, men det handler om, at vi skal prioritere at undervise i den religion, der har så stor betydning for vores land.

Vi prioriterer også sprog efter relevans for os som danskere, og det giver derfor fin mening, at vi også prioriterer, hvor meget undervisning man får i en specifik religion afhængig af dens relevans for os som danskere.

Her er kristendommen helt essentiel, og derfor så skal man selvfølgelig også have en del om den i sin skolegang, og det skal ikke være et frivilligt fag.

Derfor mener jeg, at kristendomskundskab skal være et obligatorisk fag i folkeskolen, som man ikke skal kunne fritages for.

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter