Debat

19.03.21

Mustafa Sayegh: Ytringsfrihed over islam

Selvfølgelig skal vi bekæmpe hadforbrydelser, men det skal ikke ske med en lovgivning, der indskrænker vores ytringsfrihed og giver særstatus til islam.
Foto: Bermix Studio, Unsplash
Foto: Bermix Studio, Unsplash

Jeg er helt enig med Sikandar Siddique, som på det seneste har kørt hårdt på at bekæmpe hadforbrydelser. Hadforbrydelser hører ikke hjemme i et civiliseret samfund og skal fordømmes. 

Der er dog allerede lovgivning på området, og det fremstår derfor ret tydeligt, at Siddique i virkeligheden kæmper en kamp om at give islam særstatus. Lidt ligesom han vil genindføre blasfemiparagraffen, alene fordi en enkelt person brænder Koranen. Altså en lovgivning, der indskrænker vores alles ytringsfrihed, fordi én person bruger sin ytringsfrihed til at håne islam. 

Men hvad er så denne islam, som med næb og klør skal kæmpes sådan for at have en særstatus, og som konstant indtager offerrollen, uanset hvor i verden den er til stede?

Kære Sikandar, er det den islam, som fordømmer homoseksuelle og frafaldne? 

Er det den islam, hvor kvinden dæmoniseres som værende en halv stemme i forhold til manden og skal være dydig og tilbageholdende? 

Hvis Sikandar mener, at DF's kampagne "Smid tørklædet og meld dig ind i Danmark" er med til at skabe had mod muslimer, så lad mig spørge Hr. Siddique:

Hvilket had skaber det så ikke, at folk, der forlader islam, eller bare taler om at ville forlade islam, bliver truet, bagvasket, utroværdiggjort og i 13 muslimske lande straffet med døden? Og dette bliver prædiket til fredagsbøn fredag efter fredag.  

Hvilket forskruet syn på kvinder skabes der ikke, når man som ung dreng bliver indoktrineret med, at kvinder med tørklæde er "rene og ærbar", mens dem uden ikke er ? 

Vi er enige i, at hadforbrydelser ingen steder hører hjemme. Lad os starte med at gøre noget ved det og så droppe den evige offerfortælling. 

I de seneste 30 år har muslimer været stærkt overrepræsenteret i kriminalstatistik, hvad vold, røveri og voldtægt angår. Det ville klæde Siddique at erkende, at hadet, som han vil bekæmpe, trives i stor stil i eget bagland. 

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter