Mustafa Sayegh

Mustafa Sayegh (f. 1985) er selvstændig malermester, forfatter og stifter af Foreningen Frafalden for eksmuslimer. Han er vokset op i Ribe blandt etniske danskere, men flyttede i sine tidlige teenageår til et ghettoområde i Kolding blandt muslimer. Mustafa skulle egentlig have været gift som 16-årig i et arrangeret ægteskab, men til hans held blev brylluppet aflyst i sidste øjeblik på stranden i Libanon, fordi pigens familie opdagede den tatovering, han ulovligt havde fået lavet som 14-årig. Den diskvalificerede ham i deres øjne som “en god nok muslim”.

Foto: RhinoMind, Wikimedia Commons
DebatVenstre forstår ikke, at integration kræver andet end fast arbejde

Mustafa Sayegh: Venstres nye integrationsudspil har intet med integration at gøre. For beskæftigelse er ikke afgørende, så længe man lever sit liv efter en politisk ideologi som islam.

Foto: Nicola Fioravanti, Unsplash
DebatMustafa Sayegh: Man kan ikke være for dansk

Kultur og religion hænger uløseligt sammen, især i islam, som i vidt omfang også er en politisk ideologi. Derfor kan det være svært for unge muslimske danskere at stå ved deres egen identitet.

Foto: Radikale Venstre, Flickr
DebatRadikale Venstres nedsmeltning er et af årets lyspunkter

Mustafa Sayegh: De radikale har fået et rap over nallerne i 2020, og det er godt for både demokratiet og integrationen.

Foto: Mostafa Meraji, Unsplash
DebatMustafa Sayegh: Drop udtrykket islamofobi

Det gavner ikke den almindelige muslim, at man ikke må kritisere islam – kun de fanatiske muslimer, som følger koranen bogstavtro og ønsker at beholde magtmonopolet over for kvinder, frafaldne og homoseksuelle. Derfor skal vi droppe ord som islamofob.

Foto: Jakob Øhlenschlæger, Wikimedia Commons
DebatHvem skader egentlig integrationen?

Hvem skader integrationen mest? Er det segmentet på højrefløjen, som mistænker enhver, der har rødder i Mellemøsten? Er det segmentet på venstrefløjen, som insisterer på at fastholde muslimer i offerrollen, eller er det de muslimske miljøer, hvor man for enhver pris ikke må blive for dansk?

DebatLyt til eksmuslimer i Danmark

Islam og frihed er to størrelser, som er uforenelige med hinanden. Derfor burde der være mere interesse i at give stemme til de frafaldne muslimer.