Mustafa Sayegh

Mustafa Sayegh (f. 1985) er selvstændig malermester, forfatter og stifter af Foreningen Frafalden for eksmuslimer. Han er vokset op i Ribe blandt etniske danskere, men flyttede i sine tidlige teenageår til et ghettoområde i Kolding blandt muslimer. Mustafa skulle egentlig have været gift som 16-årig i et arrangeret ægteskab, men til hans held blev brylluppet aflyst i sidste øjeblik på stranden i Libanon, fordi pigens familie opdagede den tatovering, han ulovligt havde fået lavet som 14-årig. Den diskvalificerede ham i deres øjne som “en god nok muslim”.

Foto: Jacob Bøtter via Flickr/Creative Commons 4.0
Debat

Mustafa Sayegh

05/05/2021

Det skal give mening at være dansk statsborger

Et statsborgerskab er ikke det stykke papir værd, det er skrevet på, hvis man bliver ved med at give det ud til folk, der aldrig skulle have haft det. Det skriver Mustafa Sayegh, som stadig ikke er dansk statsborger.

Foto: Bermix Studio, Unsplash
Debat

Mustafa Sayegh

19/03/2021

Mustafa Sayegh: Ytringsfrihed over islam

Selvfølgelig skal vi bekæmpe hadforbrydelser, men det skal ikke ske med en lovgivning, der indskrænker vores ytringsfrihed og giver særstatus til islam.

Foto: Hasan Almasi, Unsplash (redigeret)
Debat

Mustafa Sayegh

04/03/2021

Mustafa Sayegh: Muslimer skal droppe offermentaliteten

Som muslim i Vesten vokser man op med fortællingen om, at man er undertrykt og diskrimineret, men det er nødvendigt at bryde med den fortælling.

Foto: RhinoMind, Wikimedia Commons
Debat

Mustafa Sayegh

05/02/2021

Venstre forstår ikke, at integration kræver andet end fast arbejde

Mustafa Sayegh: Venstres nye integrationsudspil har intet med integration at gøre. For beskæftigelse er ikke afgørende, så længe man lever sit liv efter en politisk ideologi som islam.

Foto: Nicola Fioravanti, Unsplash
Debat

Mustafa Sayegh

17/01/2021

Mustafa Sayegh: Man kan ikke være for dansk

Kultur og religion hænger uløseligt sammen, især i islam, som i vidt omfang også er en politisk ideologi. Derfor kan det være svært for unge muslimske danskere at stå ved deres egen identitet.

Foto: Radikale Venstre, Flickr
Debat

Mustafa Sayegh

30/12/2020

Radikale Venstres nedsmeltning er et af årets lyspunkter

Mustafa Sayegh: De radikale har fået et rap over nallerne i 2020, og det er godt for både demokratiet og integrationen.

Foto: Mostafa Meraji, Unsplash
Debat

Mustafa Sayegh

06/12/2020

Mustafa Sayegh: Drop udtrykket islamofobi

Det gavner ikke den almindelige muslim, at man ikke må kritisere islam – kun de fanatiske muslimer, som følger koranen bogstavtro og ønsker at beholde magtmonopolet over for kvinder, frafaldne og homoseksuelle. Derfor skal vi droppe ord som islamofob.

Foto: Jakob Øhlenschlæger, Wikimedia Commons
Debat

Mustafa Sayegh

29/11/2020

Hvem skader egentlig integrationen?

Hvem skader integrationen mest? Er det segmentet på højrefløjen, som mistænker enhver, der har rødder i Mellemøsten? Er det segmentet på venstrefløjen, som insisterer på at fastholde muslimer i offerrollen, eller er det de muslimske miljøer, hvor man for enhver pris ikke må blive for dansk?

Debat

Mustafa Sayegh

08/11/2020

Lyt til eksmuslimer i Danmark

Islam og frihed er to størrelser, som er uforenelige med hinanden. Derfor burde der være mere interesse i at give stemme til de frafaldne muslimer.