Debat

22.03.23

Premium

Nu skal vi gøre regnskabet op efter nedlukningerne

Claes Kirkeby Theilgaard: Regeringen gik alt for vidt i coronahåndteringen, og det skal granskes nøje i eftertiden. Lad os holde skarpt fokus på, at det handler om borgernes frihed.
På indkøbstur i Rødovre Centrum i marts 2020, hvor de fleste butikker blev tvangslukket. (Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix)
På indkøbstur i Rødovre Centrum i marts 2020, hvor de fleste butikker blev tvangslukket. (Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix)

Det er i disse dage tre år siden, at Danmark lukkede ned for første gang. Siden fulgte flere delvise genåbninger fulgt af nye nedlukninger, inden landet for et års tid siden åbnede igen. Men var det stadig det samme Danmark som det, der lukkede ned for nu tre år siden? Og er vi stadig de samme som dengang?

Begge er relevante og vigtige spørgsmål at stille. Alligevel stiller så godt som ingen af os disse spørgsmål ved coronahåndteringen. Efter flere år svøbt i en tung dyne af krisetilstand og vidtgående statsindgreb i vores liv og frihed, ønsker de fleste bare at komme videre i livet, som om intet var hændt.

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

48

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab