Debat

14.11.21

Udvalgsmedlem: Konservative har forklaringsproblem efter Ungdomshus-støtte

Det er dybt problematisk, at Det Konservative Folkepartis medlem af københavnsk lokaludvalg støtter Ungdomshuset økonomisk og også på andre områder går imod partiets linje. Det mener Liberal Alliances medlem af lokaludvalget, Kristoffer Bøgelund-Linde Andersen.
Foto: Heb, Wikipedia
Foto: Heb, Wikipedia

Af Kristoffer Bøgelund-Linde Andersen, medlem af Bispebjerg Lokaludvalg for Liberal Alliance

Ved kommunalvalget i 2017 udnævnte Det Konservative Folkeparti det mangeårige medlem af Radikale Venstre, fhv. radikal folketingskandidat mv., Alex Heick, til deres repræsentant i Bispebjerg Lokaludvalg for perioden 2018-2022. Det skete blot ti måneder efter, at Heick forgæves havde forsøgt at blive genvalgt som De Radikales medlem af selvsamme lokaludvalg.

Som Liberal Alliances repræsentant i Bispebjerg Lokaludvalg har det længe undret mig, hvordan Det Konservative Folkeparti i København har kunnet komme afsted med at udnævne en repræsentant, der går stik imod partilinjen på flere afgørende punkter.

Alex Heick har utallige gange i Lokaludvalget argumenteret og stemt lodret imod, hvad Det Konservative Folkeparti officielt står for og sågar går til valg på. Hver gang med protester fra undertegnede. Det gælder f.eks. opbakning til flere almene boliger, støtte til nedlæggelse af parkeringspladser og ikke mindst hans utvetydige håndsrækning til Ungdomshuset både moralsk og økonomisk. Jeg kan ikke se, at der har været den mindste forskel i Alex Heicks ageren i Lokaludvalget, om der stod RV eller C på hans navneskilt. Det skal imidlertid understreges, at jeg har haft et godt forhold til Alex Heick, og at jeg oplever ham som en vellidt formand for Bispebjerg Lokaludvalg – men konservativ er han ikke!

Dråben, der fik bægeret til at flyde over for mig, var en artikel sidste mandag på Kontrast, hvor Kontrasts skarpsindige journalister havde sat sig ned og set på, hvor meget økonomisk støtte Ungdomshuset har fået af Bispebjerg Lokaludvalg de sidste fem år. Kontrast kom frem til, at det drejer sig om over 200.000 skattekroner. I den anledning har Alex Heick et forklaringsproblem over for Det Konservative Folkeparti, ligesom Det Konservative Folkeparti har et forklaringsproblem over for vælgerne.

Men i stedet for at begrunde, hvorfor Alex Heick mener, at hans omdiskuterede synspunkter skulle være konservative, vælger han offentligt at udskamme mig som ultraliberalist, fordi jeg mener, at Bispebjerg Lokaludvalg hverken økonomisk eller moralsk bør bakke op om Ungdomshuset.

Hvad foregår der hos Det Konservative Folkeparti i København?

Jeg kan kun se to forklaringer:

  • At Det Konservative Folkeparti ganske enkelt er blevet bedraget, og at Alex Heick i denne sag har optrådt som en trojansk hest.

  • At Det Konservative Folkeparti siger ét i deres valgkamp, men i kulisserne og realpolitikken med vidt åbne øjne aktivt støtter venstrefløjens politik.

Valgstederne åbner på tirsdag, og jeg synes ærligt talt, at Det Konservative Folkeparti skylder de borgerlige vælgere i hovedstaden en forklaring. Hvad foregår der hos De Konservative i Københavns Borgerrepræsentation? Hvorfor er en venstreorienteret mand fra Radikale Venstre udpeget til Bispebjerg Lokaludvalg for Det Konservative Folkeparti?


Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter