Debat

05.02.21

Venstre forstår ikke, at integration kræver andet end fast arbejde

Mustafa Sayegh: Venstres nye integrationsudspil har intet med integration at gøre. For beskæftigelse er ikke afgørende, så længe man lever sit liv efter en politisk ideologi som islam.
Foto: RhinoMind, Wikimedia Commons
Foto: RhinoMind, Wikimedia Commons

Flere indvandrere og flygtninge skal bidrage til fællesskabet. Sådan lyder overskriften på Venstres nye integrationsudspil. Men det har intet med integration at gøre, hvis du spørger mig. I udspillet bliver der lagt mest vægt på beskæftigelsesområdet. Men hvorfor? Jeg troede faktisk, at Venstre var blevet noget nyt efter deres rokader og interne magtkampe. Men nej, det lader til, at man er gået 20 år tilbage i tiden. Tilbage til dengang, hvor man troede, at hvis bare Mohammed og Fatima lærte sproget, tog en uddannelse og fik et arbejde, så var integrationen godt på vej. 

De seneste 20 år har vi så set, hvordan ekstremistiske grupper som eksempelvis Hizb ut-Tahrir, hvis medlemmer stort set alle er veluddannede og veltalende, har forsøgt at undergrave demokrati og danske værdier. 

De seneste 20 år er der blevet udklækket politikere med muslimsk baggrund, som er veluddannede og veltalende, og som kæmper for sager, der vedrører muslimer frem for det danske fællesskab. Men det har Venstre måske ikke bemærket? 

I Venstres udspil giver de udtryk for, at det er systemet, som pakker indvandrere ind i vat og nærmest er skyld i den fejlslagne integration. Men det er vrøvl, for man er netop begyndt at stille krav, hvilket er på sin plads. Det, der er skyld i den fejlslagne integration, er, at man styrker segration frem for integration ved at reducere det til blot at handle om arbejde eller sprog, og på samme tid udskammer alle dem, som værner om og kæmper for danske værdier. Hvis man ikke selv tror på sine egne værdier, hvordan i alverden vil man så "sælge" dem til udefrakommende? Vi har kræfter her i landet, i muslimske miljøer, som hver eneste dag prøver at trække unge væk fra det danske fællesskab og hver dag undertrykker dem, som ønsker at tage danske værdier til sig. Og gæt engang, de går også på arbejde og taler dansk. 

Islam er ikke bare en religion

Vi har folk ansat som integrationsmedarbejdere, SSP-medarbejdere og i andre stillinger, der skal styrke integrationen, men i virkeligheden skader. 

Som eksempel kan nævnes en SSP-medarbejder i Helsingør Kommune med muslimsk baggrund, der i 2015 endda modtog Integrationsprisen. Alle alarmklokker burde have ringet, da han på sin Facebook skrev, at han ønskede et kalifat og ikke et demokrati. Det ignorerede man, og han blev først fyret her i 2021 - dog først efter at han var involveret i et knivstikkeri i Helsingør. Men husk nu, han havde arbejde hele tiden. 

Vi er simpelthen nødt til at erkende, at indvandring fra muslimske lande er præget af den politiske ideologi islam. Vi må stoppe med blot at se islam som en religion og begynde at kræve, at også Allah har vigepligt i Danmark. Som jeg har skrevet før, bør de pågældende instanser rådføre sig langt mere hos eksmuslimer, som ikke er bundet af det fællesskab, der er blandt muslimer. Eksmuslimer har ikke denne loyalitetskonflikt, som afholder os fra at tænke på Danmarks bedste. For lige netop denne loyalitetskonflikt er det, som skyldes dårlig integration.

Venstres nye udspil er et fint beskæftigelsesudspil, men det har intet med integration at gøre, desværre. 

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter