Debat

06.12.23

Premium

Vesten lider af ligegyldighed og opportunisme

Christopher Arzrouni skriver, at Vesten mangler viljen til at forsvare sine egne værdier. 100.000 kristne armeniere blev i efteråret fordrevet fra deres hjemegn i Nagorno-Karabakh. I Vesten opmuntrer vi til kamp mod Putins ønske om at destruere Ukraine. Men vi lukker øjnene for Aserbajdsjans præsident Aliyevs ønske om at destruere Armenien.
I dag står kirkerne i Nagorno-Karabakh tomme
I dag står kirkerne i Nagorno-Karabakh tomme

Den vestlige, individualistiske, kristne verden er ved at tabe kampen om fremtiden. Vi har de bedste værdier: Tro på individuel frihed, forståelse for rationalitet og skepsis overfor vilkårlige autoriteter. Vi har bare ikke viljen til at forsvare disse værdier. Diktatorer skal bare sige “bøh”, woke aktivister skal bare sige “krænkelse” og muslimske fundamentalister skal bare sige “diskrimination”.

Det mest aktuelle eksempel på Vestens fallit er samtidig et af de mest oversete. For nogle måneder siden blev over 100.000 kristne armeniere fordrevet fra deres hjem i Nagorno-Karabakh under trussel om død og ødelæggelse (https://www.bbc.com/news/world-europe-66852070). De forlod et område i Kaukasus, hvor deres forfædre har boet i årtusinder. Desværre for armenierne har Nagorno-Karabakh teknisk set været en del af Aserbajdsjan, og armenierne derfor bare nogle besværlige separatister.

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

48

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab