Essay

25.09.24

Premium

Nutidens universitet har ikke noget tøj på

Aldrig har universitetet haft så lidt positiv betydning for vores demokratiske samfund som i dag. Dagens aktivistiske universitet er lige så anvendeligt som islams sharia-dogmer, skriver Marianne Stidsen med afsæt i Hans Hauges nye bog om humanioras tiltagende selvskade og opfordrer politikerne til at gribe ind med nogle nødvendige præciseringer af universitetsloven, så videnskaben igen kan få solid kernefaglig grund under fødderne.

Umiddelbart før sommerferien kunne man læse, hvad der må betegnes som årets joke i Uniavisen, der betales af Københavns Universitet for at bedrive en slags akademisk masochisme. ”Som forskere og undervisere står vi ikke inde bag universitets mure og skuer ud på virkeligheden som en guldfisk bag glasset. Vi er en del af den virkelige verden.”

Sådan lød juristen Lone Wandahl Mouyals håbefulde skudsmål om den institution, hun selv er ansat på. Her hvor den talende klasse notabene og fra dag ét uddannes og skoles hårdt i netop – ja, virkelighedsfjernhed. Som en understregning af virkelighedsfjernheden fremkaldte indlægget straks begejstrede reaktioner inden for murene.

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

55

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab