Kommentar

06.09.24

Premium

Den danske USA-dækning er deprimerende dårlig

Morten Uhrskov har læst op på "Project 2025". Det er det konservative oplæg fra Heritage Foundation til en reform af USA og det politiske system. I de toneangivende danske medier omtales rapporten oftest som suspekt og en smule konspiratorisk. I følge Uhrskov er der tale om et katalog over konservative ideer og forslag, som man er nødt til at behandle seriøst, hvis man vil dække amerikansk politik hæderligt.

Er ”Project 2025” et autoritært forsøg på at forandre USA? Eller er danske medier som sædvanlig enøjede? Min konklusion er stort set det sidste, og det er principielt problemet med rapporteringen fra USA og den igangværende valgkamp. Man aner som udgangspunkt ikke som interesseret borger, om de voldsomme overskrifter i danske etablerede medier holder vand, før man har undersøgt sagen.

Nogle gange gør de, fordi f.eks. Republikanerne vitterligt er kommet med et efter især danske forhold radikalt forslag om grænsen for abort. Andre gange, og de gange er ret mange, er de vilde overskrifter i danske medier mest udtryk for, at venstreorienterede danske journalister hader Donald Trump og derfor ikke kan tænke klart, fordi fråden samtidig står om munden på dem.

Det såkaldte ”Project 2025” har fået en ublid modtagelse i danske medier, fordi det har fået en ublid modtagelse i ”liberal” medier i USA, hvad der svarer til det venstreorienterede herhjemme, og som danske medier næsten udelukkende rapporterer fra. Projekt 2025 er ikke blevet velsignet af Trump selv, der hævder intet at kende til dokumentet, og det ville da også være politisk uklogt på dette tidspunkt at binde sig til noget, der som her er lavet af den konservative tænketank Heritage Foundation

Men hvad står der egentlig i dokumentet?

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

48

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab