Podcast

22.08.24

Romernes brutalitet - et spejl af os selv

De to Blüdnikowere - Bent og Philip - far og søn, tager os i denne podcast med tilbage til Romerriget. Den britiske historiker Mary Beards bog om de 12 kejsere er udkommet på dansk. En god anledning til igen at dykke ned i Romerriget og hvordan vi forstår det.

Bent Blüdnikow og hans søn Philip Blüdnikow vender og drejer i deres podcast aktuelle og historiske emner, så lytterne bliver klogere med hensyn til vores vesterlandske civilisation, som undergraves på universiteter, i medier, politik, pædagogik og underholdningsindustri.

I deres første samtale lægger far & søn ud med romerne og den antikke tradition, som spejler, hvem vi er i dag på godt og ondt.

Philip Blüdnikow (f. 1992) er cand.mag. i latin og underviser i gymnasieskolen.

Bent Blüdnikow (f. 1954) er cand.mag. i historie, mangeårig journalist ved Weekendavisen og Berlingske og forfatter til en lang række bøger, senest Grænseløse jøder - Spillet om Danmark og Marokko i 1700-tallet (udkommer 30. september)

Bogen, de to taler om i optagelsen, er Mary Beards bog De tolv cæsarer - Magtens billeder fra antikken til den moderne verden (2022). Philip anbefaler desuden Tore Leifer og Gorm Tortzens Antikken omkring os (2021) som indgangsvinkel til græsk og latins stadige indflydelse på vores samfund.

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter