Video

Den mest forhadte lesbiske på internettet

18. jun. 2021

Arielle Scarcella fortæller om at være ‘token lesbian’, og hvordan og hvorfor hun bliver jagtet af en woke pøbel. Det sker i denne udgave af Trans og Tradition med Marcus Dib Jensen.

Navnlig på YouTube har Arielle Scarcella vakt opsigt. Hun er en lesbisk andenbølgefeminist, hvis opgør med identitetspolitik og hele woke-bevægelsen har resulteret i 670.000 følgere af hendes profil på det populære videomedie

“Jeg plejer at sige, jeg er den mest forhadte lesbiske på internettet lige nu,” siger hun med et glimt i øjet og forklarer, at det primært er de mere aktivistiske kredse, der lægger hende for had. 

Men sådan har det ikke altid været, fortæller Arielle Scarcella i denne udgave af Trans og Tradition med Marcus Dib Jensen. 

“De første seks-syv år på YouTube hjalp identitetspolitikken mig, da jeg var den ‘symbolske lesbiske’ [token lesbian, red.], og det er jeg stadig ok med at være. Hvis et brand gerne vil bruge mig i en kampagne, fordi jeg er homoseksuel, er det fint med mig. Men når det kommer der til, hvor man inkluderer transkønnede, bare fordi de er transkønnede, og ikke fordi de er transkønnede og har et godt budskab eller talentfulde, så har jeg et problem med det,” siger Arielle Scarcella.  

På YouTube har Scarcella gennem 10 år talt med LGBT-personer om kønsroller, politik, seksualitet og identitet. Selvom hun betegner sig som andenbølgefeminist, er hun blevet upopulær blandt venstreorienterede kønsaktivister, da hun anlægger et kritisk perspektiv på identitetspolitik. 

“Da jeg begyndte at kritisere identitetspolitikken, den skøre venstreorientede agenda, eller hvad end man skal kalde det, kom woke-pøblen efter mig, og jeg er i løbet af de sidste tre-fire år blevet cancelled adskillige gange,” siger hun og uddyber, at det dog kun har gjort hende stærkere.

Se hele samtalen mellem Arielle Scarcella og Marcus Dib Jensen her i videoen.

Del artiklen

Vi tilstræber en engageret og argumentorienteret debat med et skarpt fokus på bolden fremfor manden og frabeder os derfor personangreb, skældsord og motivanalyser samt uargumenterede vredesudbrud. Rigtig god debat. :-)

Bliv opdateret, når der er nyt fra Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få dit ugentlige overblik over nyheder.

Bliv medlem af Kontrast og kickstart det borgerlige Danmark!


Kontrasts medlemmer er et borgerligt fællesskab:

1. Forstå verden og se kontrasten: Du får fuld adgang til videoer, interviews, analyser og artikler på Kontrast.dk.

2. Du inviteres til fester, debatter og saloner, hvor du møder landets skarpeste tænkere og skribenter.

3. Du får adgang til Kontrasts Ekkokammer på Slack og til artikelkommentarer.

4. Du får direkte indflydelse på, hvilke emner Kontrast skal behandle.

5. Dit medlemskab er dit bidrag til fokus på de vigtigste spørgsmål inden for velfærdsstat, indvandring, kultur m.m.

null

Årlig betaling

23 kr./uge1.200 kr./året.

Månedlig betaling

10 kr./uge

de første fire uger.

Derefter 119 kr./måned. Kan kun købes indtil 26. september.

Månedlig betaling

28 kr./uge119 kr./måned.