Video

27.01.21

Ny borgerlig LGBT-gruppe: Der findes kun to køn

LGBT-dagsordenen er blevet kapret af den yderste venstrefløj, som har gjort offerroller og et utal af kønsidentiteter til et statussymbol i kampen for minoritetsstatus. Det fortæller Marcus Dib Jensen, som er transseksuel og stifter af en ny borgerlig og islamkritisk LGBT-gruppe, der erklærer, at de kæmper for ligestilling – ikke særstilling.

“Vi er trætte af, at LGBT-dagsordenen er blevet kapret af den yderste kulturrelativistiske venstrefløj og mennesker, som i virkeligheden ikke er LGBT, men bare har et behov for at høste nogle billige offer- og minoritetspoint.”

Sådan indledes en erklæring fra Den Borgerlige Regnbuegruppe, som 21-årige Marcus Dib Jensen er medgrundlægger af. Marcus er selv født som pige, men har nu transitioneret til mand og betegner sig selv som transseksuel – ikke transkønnet – og kan findes på Instagram-profilen The Offensive Tranny

I Interviewet fortæller Marcus, at gruppen er stiftet, fordi mange borgerlige ikke føler sig hjemme i de eksisterende foreninger, som han opfatter som stærkt venstreorienterede og abonnerende på en identitetspolitiske agenda.

“Eksempelvis mener mange her, at børn skal kunne skifte fysisk køn, at der er mange flere end to køn. Det mener vi ikke – og hvis man er uenig med det, så er man ikke velkommen i mange af de mijøer,” siger han og uddyber, hvorfor hverken han selv eller Den Borgerlige Regnbuegruppe abonnerer på idéen om de mange køn.

“Det, transseksuelle i sidste ende gerne ende vil, det er bare at være mand eller kvinde. Ikke fordi de vil ignorere, de er trans, for man skal også passe på med at sige som transseksuel, at man kun er mand eller kvinde. Men de er lidt usynlige, og det er blandt andet, fordi særligt transmænd – hvad jeg så er – på grund af den kraftige testoteronbehandling ofte kan passere som mænd uden at behøve at sige det. Og det er netop målet. Så at hævde, at kønnet ikke eksisterer, er ærlig talt lidt fjollet,” forklarer han og nævner også som eksempel, at det ofte bliver udlagt som fordomsfuldt, når lesbiske kvinder ikke vil være sammen med en person, som har en penis – uanset om vedkommende identificerer sig som kvinde.

Islam er den største trussel mod LGBT

Også islamkritik spiller en rolle i den nye forening, for det er ikke mindst den religions tilhængere, der udgør en trussel for homoseksuelle og transpersoner.

“Jeg mener, at islam er den største trussel mod LGBT-personer. Det er ikke for sjov, at homoseksuelle og transseksuelle bliver slagtet i den islamiske verden. Og når mennesker fra den kultur kommer til hertil, så er det ikke noget, de nødvendigvis slipper. Vi kender også fra os selv, at kultur og det, vi lærer i barndommen, hænger ved. Og der findes rigtig mange homofobiske muslimer i Danmark, og derfor giver det ret god mening, at LGBT-personer stemmer højreorienteret. Islam er altid et tabu, både i LGBT-mijøet og andre miljøer. Det er ærgerligt, for det er meget åbenlyst," mener Marcus.

Ifølge ham er der mange borgerlige, som ikke går særligt meget op i deres seksuelle orientering, men han mener alligevel, at der er et behov for et sted, man som borgerlig LGBT-person kan mødes med ligesindede.

“Jeg kan fornemme, der er en del homoseksuelle borgerlige, som primært vil ses som borgerlige og ikke går op i seksualitet. Men jeg synes ikke, det er helt ligegyldigt, for de fleste kan godt lide at have et miljø, hvor man er blandt ligesindede.”

Den Borgerlige Regnbuegruppe har knap 200 medlemmer og definerer sig som borgerlige/konservative og tilhængere af de eksisterende samfundsstrukturer. De anerkender det binære kønssystem og dermed kun to køn, og så er de islamkritiske og tilhængere af en 18-års grænse for juridisk/fysisk kønsskifte.

Gruppen kan findes på Facebook.

Ovenstående er kun et lille uddrag af dagens program. Se det hele i videoen herover.

Husk, at du også kan finde alle Kontrasts udsendelser som podcast i iTunes, Google Podcast, Spotify og via vores RSS-feed.

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter