04.10.23

Anmeldere hylder Mads Mikkelsen i historisk drama

Den nye film "Bastarden" får flere anmeldere til at klappe i hænderne. Filmen har biografpremiere torsdag.
Skuespiller Mads Mikkelsen indtager rollen som Kaptajn Ludvig Kahlen i den nye film "Bastarden". Flere anmeldere giver filmen fem ud af seks stjerner. (Arkivfoto).
Skuespiller Mads Mikkelsen indtager rollen som Kaptajn Ludvig Kahlen i den nye film "Bastarden". Flere anmeldere giver filmen fem ud af seks stjerner. (Arkivfoto).

Det regner med stjerner over den nye film "Bastarden", der har stjerneskuespilleren Mads Mikkelsen i hovedrollen.

Både hos Jyllands-Posten og Soundvenue giver anmelderen filmen fem ud af seks stjerner, mens den i Politiken kvitteres med fem ud af seks hjerter.

De giver alle Mads Mikkelsen rosende ord med på vejen.

- I "Bastarden" leverer han en stræbsom, vranten, ubehagelig helt i familie med de bedste ansigter fra den moderne westerngenre, Clint Eastwood og Tommy Lee Jones, skriver Kristoffer Hegnsvad fra Politiken.

Imens kalder Soundvenues anmelder Morten Kildebæk filmen for "et velsmurt drama", og i torsdagsavisen skriver Freja Dam i Jyllands-Posten blandt andet, at der er tale om en "gribende og suverænt spillet storfilm".

Også i Berlingskes torsdagsavis får filmen fem ud af seks stjerner. Ifølge anmelder Sarah Iben Almbjerg er det en "film så smuk, at flere scener ligner et maleri, hvor støvet danser i lyset fra vinduerne, og heden lyser både brunt og gyldent".

I "Bastarden" kan Mads Mikkelsen ses i rollen som Kaptajn Ludvig Kahlen, der vil forsøge at opdyrke den jyske hede i 1700-tallet.

Han får sig dog en fjende i godsejeren Frederik de Schinkel, der forsøger at tvinge Kahlen væk.

Filmen er baseret på bogen "Kaptajnen og Ann Barbara" af forfatter Ida Jessen og har biografpremiere torsdag.

Ifølge Kristian Dam Nygaards anmeldelse i B.T., så er "Bastarden" en "underholdende film", men "en gang imellem føles historien lidt træg".

- Undervejs opleves flere af replikleveringerne også lidt som en spøjs blanding af halvstiv teaterdiktion og medforfatter Anders Thomas Jensens signatur-bandeord – og det er ærgerligt, skriver han og kvitterer med fire ud af seks stjerner.

Samme karakter giver Kristeligt Dagblads anmelder Per Juul Carlsen, der i torsdagsavisen kalder filmen for "en dansk western, der fuldt ud kan bære at lege med den ærke-amerikanske genres virkemidler"

"Bastarden" er instrueret af Nikolaj Arcel og er af den danske oscarkomité valgt som det danske bud på en oscarnominering i kategorien Bedste Internationale Film.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter