03.10.23

Ellemann erkender at Venstre har været upræcis om CO2-afgift

Venstres formand erkender at have været for uklar i spørgsmålet om en afgift på landbruget.
Venstres Jakob Ellemann-Jensen ankommer med andre af regeringens ministre til gudstjeneste i Christiansborg Slotskirke. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix).
Venstres Jakob Ellemann-Jensen ankommer med andre af regeringens ministre til gudstjeneste i Christiansborg Slotskirke. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix).

Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen erkender, at partiet har talt med to tunger og været for uklar i spørgsmålet om en afgift på landbruget.

Det siger han til TV 2 News i forbindelse med Folketingets åbning.

- Jo, det har det, og det har givet en masse diskussion generelt og i særdeleshed i Venstre.

- Vi kommer til at få en CO2-afgift på landbruget. Og en del af den kommer til at lægge på produktionen. Men vi skal også være opmærksomme på, at udenlandske varer ikke bliver billigere, lyder det.

I den seneste tid har Venstre i offentligheden været delt i to, fordi nogen ønsker en afgift, mens andre frygter, at det vil hæmme dansk landbrug.

Mandag bekræftede Jakob-Ellemann-Jensen, at partiet går ind for en CO2-afgift på landbrugsproduktion.

Men Jakob-Ellemann-Jensen understreger, at han allerede for et år siden advarede landbrugsrødderne om, at der ville komme en afgift på landbruget.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter