30.09.23

Elon Musk går i tastaturkrig med Tysklands regering

Elon Musk kalder på det sociale medie X ngo'ers redningsmissioner i Middelhavet for en invasion af Italien.
Elon Musk har på det sociale medie X, tidligere kaldet Twitter, delt et tweet, der blandt andet udviser støtte til det tyske nationalistparti Alternative für Deutschland. (Arkivfoto).
Elon Musk har på det sociale medie X, tidligere kaldet Twitter, delt et tweet, der blandt andet udviser støtte til det tyske nationalistparti Alternative für Deutschland. (Arkivfoto).

Teslas administrerende direktør, Elon Musk, deler på det sociale medie X, tidligere kaldt Twitter, et opslag, der kritiserer den tyske regering for at hjælpe tyske ngo'er i Middelhavet.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Musk, der ejer det sociale medie X, delte fredag eftermiddag et opslag fra X-profilen RadioGenoa.

I opslaget stiller profilen sig kritisk overfor statsstøttede tyske ngo'er, der hjælper illegale immigranter, der er i havsnød, til Italien via Middelhavet.

Opslaget fra profilen RadioGenoa sender ud over kritikken også sin støtte til det tyske nationalistiske parti Alternative für Deutschland.

- Lad os håbe, at Alternative für Deutschland vinder valget, så vi stopper dette europæiske selvmord, skriver RadioGenoa i opslaget, som Musk har delt.

Musk citerede opslaget "Er den tyske offentlighed klar over det her?"

Det tyske udenrigsministerium svarede kort efter på Musks opslag, hvor de skrev: "Ja. Og det hedder at redde liv."

Det fik Teslas topchef til tasterne igen. Denne gang gik han kritisk til den tyske regering.

- Det må helt sikkert være et brud på Italiens suverænitet, når Tyskland transporterer et enormt antal illegale immigranter til italiensk jord? Det minder om en invasion, skriver Musk på X ifølge AFP.

Den italienske premierminister, Giorgia Meloni, skrev for nyligt til den tyske forbundskansler, Olaf Scholz, for at klage over den tyske regerings økonomiske støtte til ngo'er, der hjælper immigranter i havsnød til Italien.

Den tyske udenrigsminister, Annalena Baerbock, forsvarer dog ngo'ernes redningsmissioner i middelhavet.

- Frivillige redningsfolk har livreddende opgaver i Middelhavet. De er dedikeret til at undgå dødsfald, siger hun ifølge AFP.

Mere end 130.000 migranter er i år kommet til Italien. Blandt andet har den italienske ø Lampedusa oplevet en stor tilstrømning af immigranter.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter