13.06.23

Enkelte tog på flere strækninger er aflyst tirsdag morgen

Arbejdsnedlæggelse hos DSB præger togdriften også tirsdag morgen. Senere tirsdag forventes normal togdrift.
Togstrækninger flere steder i Danmark vil være ramt af eftervirkninger af mandagens strejke blandt DSB-medarbejdere. Billedet har ingen relation til de aflyste afgange. (Arkivfoto).
Togstrækninger flere steder i Danmark vil være ramt af eftervirkninger af mandagens strejke blandt DSB-medarbejdere. Billedet har ingen relation til de aflyste afgange. (Arkivfoto).

Enkelte tog på flere strækninger vil tirsdag være aflyst fra morgenstunden.

Det skriver DSB på sin hjemmeside.

Aflysningerne skyldes en arbejdsnedlæggelse blandt klargøringspersonale hos DSB mandag. Dermed er flere togsæt ikke blevet placeret korrekt.

Det drejer sig om flere afgange tidligt tirsdag morgen. Op ad formiddagen forventer DSB, at togdriften bliver normal.

Strækningerne Helsingør-Nivå-København, Næstved-København, Esbjerg-Kolding-Fredericia, Kalundborg-Holbæk-København og Odense-København er blandt de ramte.

Hele landet var mandag ramt af aflysninger og forsinkelser på DSB's tog.

DSB har forklaret den uhensigtsmæssige togdrift med en arbejdsnedlæggelse blandt klargøringspersonalet.

Fællestillidsmand hos DSB Dan Kirchhoff har tidligere ifølge TV2 Øst forklaret, at medarbejderne mener, at der er lagt op til utilstrækkelige lønforhøjelser i lønforhandlinger.

Mandag var der møde mellem de to parter i Arbejdsretten.

Herefter lød det fra DSB's kommunikationschef Niels-Otto Fisker, at han forventede, at medarbejderne ville vende tilbage til arbejdet.

- Det er jo sådan, at vi tror på den danske model og gennem forhandlinger skal nå løsninger på uenigheder og ikke arbejdsnedlæggelser, siger han.

I et opslag på Facebook fra Jernbanearbejdernes Landsklub natten til tirsdag lyder det, at det strejkende personale vender tilbage til arbejdet.

- Vi lokomotivførere i materielforsyningen i DSB og stationspersonalet er her til aften klokken 23 blevet enige om at genoptage arbejdet.

- Vi har med vores handling ville vise DSB vores frustration over deres måde at føre forhandling på.

Opslaget er underskrevet af "Lokomotivførere i materielforsyningen i DSB og stationspersonalet".

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter