14.10.23

EU holder videotopmøde om Israel og Hamas tirsdag

I USA melder FBI om flere trusler siden Hamas-angreb. Frankrig vil indsætte 7000 soldater.
EU-præsident Charles Michel har indkaldt medlemslandenes ledere til et videotopmøde tirsdag om krigen mellem Israel og Hamas. Michel siger, at EU har "fuld solidaritet" med det israelske folk efter Hamas-angrebet for en uge siden, og at Israel har ret til at forsvare sig i tråd med folkeretten.
EU-præsident Charles Michel har indkaldt medlemslandenes ledere til et videotopmøde tirsdag om krigen mellem Israel og Hamas. Michel siger, at EU har "fuld solidaritet" med det israelske folk efter Hamas-angrebet for en uge siden, og at Israel har ret til at forsvare sig i tråd med folkeretten.

EU-præsident Charles Michel har indkaldt medlemslandenes ledere til et videotopmøde tirsdag om krigen mellem Israel og Hamas.

Michel siger, at EU har "fuld solidaritet" med det israelske folk efter Hamas-angrebet for en uge siden, og at Israel har ret til at forsvare sig i tråd med folkeretten.

Han siger også, at belejringen af Gazastriben får advarselsklokker til at ringe i det internationale samfund. Derfor har han indkalder til mødet.

– Det er af den største vigtighed, at Det Europæiske Råd kommer frem til en fælles forståelse og finder en klar, fælles kurs som reflekterer kompleksiteten i det, der foregår, skriver han.

I USA har den nationale sikkerhedstjeneste FBI registreret en stigning i antallet af trusler siden Hamas-angrebet i Israel den 7. oktober. Det oplyser en journalist fra The New York Times til Reuters.

Avisens journalist citerer FBI's direktør, Chris Wray, for, at FBI har set en markant stigning siden angrebet sidste weekend.

Wray fremsatte udtalelsen ved et møde med politichefer i San Diego. Han indskærpede, at politiet skal være særligt årvågent og dele oplysninger om mistænkelige personer, som muligvis handler på egen hånd.

Oplysningerne er blevet delt på X, det tidligere Twitter.

I Frankrig er der ved at blive indsat op til 7000 soldater efter et islamistisk knivangreb på en skole fredag i byen Arras, hvor en lærer blev dræbt og to andre personer blev livsfarligt såret.

- Der er en forbindelse mellem, hvad der skete i Arras i dag, og hvad der sker i Mellemøsten, sagde den franske indenrigsminister Gérald Darmani fredag, da landet øgede sit sikkerhedsberedskab til det højeste niveau.

De franske myndigheder evakuerede lørdag Versailles-slottet uden for Paris og holdt Louvre lukket af sikkerhedshensyn. Det skete efter bombetrusler ifølge flere medier.

Flere franske medier herunder Le Parisien skriver, at der indsættes soldater fra Sentinel-styrken, som tidligere har været indsat efter angrebene rettet mod Charlie Hebdo i 2015.

Soldaterne vil blive indsat fra mandag, hvor de vil patruljere rundt i gaderne, lyder det ifølge AFP.

AFPKilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter