08.06.23

Fire små børn er såret i knivangreb i Frankrig

Fire børn i treårsalderen er såret i knivangreb i Frankrig. Tre er i livsfare, oplyser politi ifølge Reuters.
Fire børn og en voksen er såret i et knivangreb, der torsdag formiddag fandt sted i en park nær Annecy-søen i de franske alper. Den formodede gerningsmand er anholdt. (Arkivfoto).
Fire børn og en voksen er såret i et knivangreb, der torsdag formiddag fandt sted i en park nær Annecy-søen i de franske alper. Den formodede gerningsmand er anholdt. (Arkivfoto).

Fire børn og en voksen er såret i et knivangreb, der torsdag formiddag har ramt den franske alpeby Annecy.

Tre af børnene er i kritisk tilstand.

Det oplyser fransk politi ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Børnene er omkring tre år.

Der er torsdag formiddag forskellige meldinger om antallet af sårede. Tidligere havde politiet meddelt, at otte børn var såret.

Angrebet fandt sted omkring klokken 9.45 i en park, hvor børnene legede. Det siger politikilder og en lokal embedsmand til det franske nyhedsbureau AFP.

Den park, hvor knivangrebet fandt sted, ligger ved Annecy-søen.

Gerningsmanden er "anholdt takket være ordensmagtens meget hurtige indgriben", skriver Frankrigs indenrigsminister, Gérald Darmanin, på Twitter.

En unavngiven kilde i fransk politi siger til nyhedsbureauet AFP, at gerningsmanden har oplyst til politiet, at han er asylansøger fra Syrien.

Kilden tilføjer, at politiet endnu ikke har bekræftet mandens identitet.

Også den franske tv-station BFMTV erfarer, at gerningsmanden er syrisk asylansøger. Tv-stationen nævner ikke, hvor den har oplysningen fra.

Premierminister Elisabeth Borne er på vej til stedet, oplyser hendes kontor. Også præsident Emmanuel Macron følger situationen, meddeler hans stab.

I det franske parlament blev der torsdag formiddag holdt et minuts stilhed, da nyheden om knivangrebet kom.

Annecy ligger i de franske alper omkring 100 kilometer øst for storbyen Lyon.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter