05.05.23

Flere flyver med Norwegian - men der er langt op til 2019-tal

Norwegian har fremgang i antallet af passagerer. Topchef tror, sommersæsonen kan blive den bedste nogensinde.
Lavprisflyselskabet Norwegian havde 1,7 millioner passagerer i april måned. Det er 19 procent flere end samme måned sidste år, men en del mindre end inden corona. (Arkivfoto).
Lavprisflyselskabet Norwegian havde 1,7 millioner passagerer i april måned. Det er 19 procent flere end samme måned sidste år, men en del mindre end inden corona. (Arkivfoto).

Flyselskabet Norwegian har fremgang i antallet af passagerer. Men halter stadig langt efter de forgyldte år inden corona.

I april fløj godt 1,7 millioner passagerer med det norske lavprisflyselskab. Det er omkring 200.000 flere end måneden før og 19 procent flere end april måned året før.

Det fremgår af Norwegians trafiktal for april, som er blevet offentliggjort fredag.

Til sammenligning havde selskabet 3,1 millioner passagerer i april måned i 2019, inden covid-19 ramte verden.

Alligevel forventer Norwegians topchef, Geir Karlsen, at sommersæsonen kan blive den bedste i selskabets historie.

- Vi er glade for, at stadig flere vælger at flyve med Norwegian, og jeg glæder mig til at byde nye og eksisterende passagerer velkommen om bord i det, der ser ud til at kunne blive den stærkeste sommer for Norwegian nogensinde, siger han i en pressemeddelelse.

Også det skandinaviske luftfartsselskab SAS har øget antallet af passagerer de seneste måneder. I marts fløj 1,9 millioner passagerer med et SAS-fly. Tallet for april er endnu ikke offentliggjort.

SAS er fortsat det største flyselskab i Københavns Lufthavn i Kastrup, mens Norwegian nu er det næststørste. I 2022 stod Norwegian for 16 procent af lufthavnens passagerer i 2022.

Det fremgik af Københavns Lufthavns årsregnskab for 2022, som blev offentliggjort i marts.

Norwegian tjente omkring 680 millioner kroner i 2022. I forbindelse med årsregnskabet gav selskabet samtidig udtryk for, at det forventede øget rejseaktivitet i år.

- Det er tydeligt, at Norwegian er i en opadgående formkurve. Det er også nødvendigt, sagde Sydbanks aktieanalysechef og luftfartsanalytiker Jacob Pedersen i forbindelse med årsregnskabet i februar.

Han pegede desuden på, at Norwegian har fået styr på nogle af de basale ting, der får et luftfartsselskab til at løbe rundt. Dog uden at det er prangende.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter