12.05.23

Fransk spiritusgigant stopper salg til Rusland

Eksport af mærker som Absolut Vodka og Havana Club rom til Rusland blev stoppet i april, siger Pernod Ricard.
Det har taget den franske spiritusgigant Pernod Ricard tid at stoppe sin eksport til Rusland. Men nu er det sket, meddeler selskabet efter længere tids kritik. (Arkivfoto)
Det har taget den franske spiritusgigant Pernod Ricard tid at stoppe sin eksport til Rusland. Men nu er det sket, meddeler selskabet efter længere tids kritik. (Arkivfoto)

Det franske selskab bag spiritusmærker som Absolut Vodka, Jameson whisky og Havana Club rom har stoppet salget af sine produkter i Rusland.

Det oplyser selskabet, Pernod Ricard, fredag. Al eksport af de internationale mærker blev stoppet ved udgangen af april.

Pernod Ricard vil også stoppe salget af fransk vin og spiritus til Rusland. Men det er en proces, der kommer til at tage et par måneder, oplyser selskabet.

Pernod Ricard har været under stor kritik for at fortsætte eksporten til Rusland på trods af den russiske invasion af Ukraine i februar 2022.

Det har ført til opfordringer om at boykotte den franske spiritusgigant.

Særligt i Sverige har der været massiv kritik af, at Pernod Ricard fortsatte eksporten af Absolut Vodka.

Absolut er et svensk varemærke, men selskabet er ejet af moderselskabet Pernod Ricard.

Oprindeligt blev salget af Absolut Vodka til Rusland stoppet efter invasionen, men siden genoptaget.

I sidste måned meddelte Pernod Ricard så, at salget af Absolut igen ville stoppe. Det kom efter voldsom kritik i Sverige.

Fredagens melding om, at Pernod Ricard stopper salget af alle internationale spiritusmærker til Rusland er en U-vending fra det franske selskabs side.

Også Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, har opfordret selskabet til at "holde op med at sponsorere den russiske krigsmaskine".

AFP

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter