07.04.23

Koldt vejr får paven til at skippe påskeoptog i Rom

For første gang deltager pave Frans ikke i den traditionsrige procession i anledning af langfredag.
Pave Frans vasker fødder på indsatte i et ungdomsfængsel i Rom som led i den katolske kirkes markering af påsken. Billedet er taget skærtorsdag.
Pave Frans vasker fødder på indsatte i et ungdomsfængsel i Rom som led i den katolske kirkes markering af påsken. Billedet er taget skærtorsdag.

Pave Frans aflyser sin deltagelse i et planlagt optog, der skal markere langfredag, i Italiens hovedstad, Rom.

Det oplyser Vatikanet i en udtalelse.

Aflysningen skyldes, at det er for koldt udenfor.

Den 86-årige paves helbred er svækket. Han var i sidste uge indlagt i tre dage og blev behandlet for luftvejssygdommen bronkitis.

Paven så dog ud til at have det godt, da han torsdag deltog i to gudstjenester.

Langfredags optog skal gengive den vej, Jesus gik med korset - den såkaldte "Via Crucis".

Deltagerne gør holdt og beder eller mediterer 14 steder, der symboliserer de sidste timer i Jesu liv, fra anholdelsen af ham og til han blev begravet.

Optoget finder sted, når paven har holdt en liturgi over korsfæstelsen i Peterskirken. Det gør han efter planen klokken 17 fredag.

Det er første gang, at pave Frans ikke står i spidsen for den traditionsrige procession, siden han blev valgt som den katolske kirkes overhoved i 2013.

Sidst, en pave undlod at deltage i påskeoptoget langfredag, var i 2005. Dengang var pave Johannes Paul II i de sidste uger af sit liv og var så svækket, at han aflyste sin deltagelse.

Vatikanet meddeler, at pave Frans i stedet vil følge med i fredagens optog fra sin bolig i Vatikanet.

Ceremonien, der normalt varer over to timer og har deltagelse af tusindvis af mennesker, begynder fredag aften foran Colosseum i Rom.

Normalt holder paven tale efter ceremonien, men i år afholder det kolde vejr ham altså fra at være til stede.

Temperaturen i Rom ventes tidligt fredag aften at være omkring 10 grader. I de seneste dage er vejret blevet køligere, og torsdag faldt der en smule sne i udkanten af Rom.

Reuters

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter