27.10.23

Kommunale skatter stiger med knap 700 millioner kroner i 2024

Regeringen planlægger at neutralisere den kommunale skattestigning med en statslig skattenedsættelse.
En foreløbig opgørelse over kommunernes skatteindberetninger viser, at de kommunale skatter samlet set stiger med cirka 687 millioner kroner næste år. (Arkivfoto).
En foreløbig opgørelse over kommunernes skatteindberetninger viser, at de kommunale skatter samlet set stiger med cirka 687 millioner kroner næste år. (Arkivfoto).

De kommunale skatter stiger samlet set med cirka 687 millioner kroner i 2024.

Det viser en foreløbig opgørelse over kommunernes skatteindberetninger. Det skriver Indenrigs- og Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse fredag.

Her fremgår det også, at stigningen i de kommunale skatter efter gældende regler udløser en modregning i bloktilskuddet.

- For at neutralisere de kommunale skattestigninger vil regeringen foretage en modgående nedsættelse af den statslige bundskat, siger Indenrigs- og Sundhedsminister Sophie Løhde (V) i pressemeddelelsen.

Skattesanktionsloven indebærer, at der foretages en modgående regulering af bloktilskuddet, hvis der sker en skatteforhøjelse for kommunerne under ét.

Bloktilskuddet er et generelt tilskud fra staten, som kommunerne modtager hvert år.

13 kommuner sætter skatten op i 2023, mens to kommuner sætter skatten ned.

Ifølge Indenrigs- og Sundhedsministeriet er der kommuner, som har fået tildelt ramme til skatteforhøjelser for 2024 med baggrund i den politiske aftale om udligningsreformen fra 2020.

Der er også kommuner, som har fået tildelt en tilsvarende ramme - dog til skattenedsættelser med tilskud for 2024.

- I 2024 er størstedelen af modregningen individuel - det vil sige rettet mod de kommuner, der har hævet skatten, står der i pressemeddelelsen.

De samlede kommunale skattestigninger dækker over en stigning på cirka 708 millioner kroner i indkomstskatten og en nedsættelse på cirka 21 millioner kroner af dækningsafgiften for erhvervsejendomme.

Den endelige opgørelse af kommunernes skatteresultat og den modgående regulering i bloktilskuddet vil være på plads i slutningen af året, oplyser Indenrigs- og Sundhedsministeriet.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter