17.03.23

Kriseramt schweizisk storbank taber yderligere værdi

Efter en god dag torsdag er den schweiziske storbank Credit Suisses aktier fredag faldet med otte procent.
Det er velkendt, at Credit Suisse længe har været en dårlig forretning, fortæller Tine Choi Danielsen, der er chefstrateg i pensionskassen PFA. Derfor kommer bankens nedtur ikke bag på hende. (Arkivfoto)
Det er velkendt, at Credit Suisse længe har været en dårlig forretning, fortæller Tine Choi Danielsen, der er chefstrateg i pensionskassen PFA. Derfor kommer bankens nedtur ikke bag på hende. (Arkivfoto)

De seneste dage har været en rutsjebanetur for kursen på den schweiziske storbank Credit Suisse. I løbet af fredag gik det igen nedad og kursen faldt omkring otte procent.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Dermed ser det ikke ud til, at investorerne i banken helt har fået ro i maven.

Torsdag så det ellers ud til, at der var ro omkring den schweiziske storbank, da aktien steg over 30 procent på børsen fra morgenstunden efter et stort dyk onsdag.

Da børsen lukkede torsdag var Credit Suisse steget med omkring 20 procent.

Det skete, efter at den schweiziske nationalbank onsdag aften lovede at stille likviditet til rådighed, hvis Credit Suisse skulle få brug for det.

Det er med til at inddæmme krisen, når myndighederne kommer med en redningskrans, fortæller Tine Choi Danielsen, der er chefstrateg i pensionskassen PFA.

- Men det ændrer ikke på, at Credit Suisse ikke har været en god forretning i rigtig mange år. De problemer bliver ikke løst af, at de får noget kapital, siger hun.

- At aktien fortsætter med at falde, er bare et tegn på, at det ikke har været en veldrevet forretning.

I bankens årsregnskab kom det tirsdag frem, at kunder i sidste kvartal havde forladt banken i stor stil og hevet omkring 120 milliarder dollar, cirka 847 milliarder kroner, med sig.

Kursfaldet onsdag accelererede tilsyneladende, efter at den største aktionær i banken, Saudi National Bank, fortalte internationale erhvervsmedier, at den ikke vil lægge flere penge i banken.

Også den amerikanske bank Silicon Valley Bank (SVB), der kollapsede fredag i sidste uge, har påvirket investorerne.

- Man skal ikke glemme, at vi er mange investorer, som kan huske finanskrisen. Når der kommer et bankkrak, som det i USA, skaber det frygt og nervøsitet, siger Tine Choi Danielsen.

- Så begynder man at lede efter andre banker, der potentielt kan komme i problemer. Og der stod Credit Suisse øverst på listen.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter