23.10.23

Medie: Ellemann trækker sig som formand og forlader politik

Forud for et pressemøde erfarer medier, at Jakob Ellemann-Jensen trækker sig fra Venstre og politik.
Økonomiminister Jakob Ellemann-Jensen vil trække sig som formand for Venstre på et pressemøde, og han vil samtidig trække sig helt fra politik. Det erfarer medier.
Økonomiminister Jakob Ellemann-Jensen vil trække sig som formand for Venstre på et pressemøde, og han vil samtidig trække sig helt fra politik. Det erfarer medier.

Venstre har været igennem en hård periode, og det kan se ud til at fortsætte.

Økonomiminister Jakob Ellemann-Jensen vil trække sig som formand for Venstre på et pressemøde, og han vil samtidig trække sig helt fra politik.

Det erfarer Ekstra Bladet og TV 2 News forud for et pressemøde mandag klokken ti.

Han vil ifølge avisen gå til dronningen klokken 13 for at meddele sin afgang som økonomiminister. Han overtog posten i slutningen af august.

Emnet for pressemødet klokken 10 er "situationen i Venstre" - et parti, som flere og flere vælgere har forladt de seneste år.

Til stede vil være formand og økonomiminister Jakob Ellemann-Jensen (V), forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) og næstformand og formand for Region Syddanmark Stephanie Lose (V).

Jakob Ellemann-Jensen vendte for nogle måneder siden tilbage til politik efter en sygdomsperiode på omkring et halvt år grundet stress.

Det var Troels Lund Poulsen og Stephanie Lose, der vikarierede for formanden under hans fravær.

Jakob Ellemann-Jensen blev formand for Venstre for fire år siden. Det skete efter det interne partioprør mod daværende formand Lars Løkke Rasmussen.

Ved valget i 2019 fik partiet 23,4 procent af stemmerne, mens det aktuelt står til 8,5 procent i den seneste måling af Voxmeter for Ritzau. Det er det laveste nogensinde målt i instituttets historie.

Løkke forlod kort efter valget partiet og stiftede Moderaterne.

Efterfølgende forlod tidligere næstformand Inger Støjberg Venstre og stiftede Danmarksdemokraterne. Begge partier har hentet en stor del af deres vælgere hos netop Venstre.

Siden er det ikke lykkedes Ellemann at genrejse partiet, og den seneste tid har baglandsfolk åbent talt om, hvorvidt han er den rette formand.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter