20.10.23

Mindst 13 palæstinensere dræbt på Vestbredden

Israels militær skal både have gennemført et sjældent luftangreb og have foretaget en razzia i flygtningelejr.
En palæstinensisk mand gemmer sig bag en container under sammenstød med israelske styrker på den besatte Vestbred tidligere denne uge.
En palæstinensisk mand gemmer sig bag en container under sammenstød med israelske styrker på den besatte Vestbred tidligere denne uge.

Det palæstinensiske sundhedsministerium siger fredag, at mindst 13 mennesker heriblandt fem børn - er blevet dræbt i en palæstinensisk flygtningelejr på Vestbredden torsdag.

Israels militær skal ifølge sundhedsministeriet både have gennemført et sjældent luftangreb og have foretaget en razzia i flygtningelejren Nur Shams, som ligger ved byen Tulkarm nær grænsen til Israel. Under razziaen blev et hus i flygtningelejren revet ned.

En talsmand fra det israelske politi melder en politimand dræbt. Mindst ti palæstinensere blev anholdt.

Israel siger, at luftangrebet var rettet mod en gruppe palæstinensere, som udgjorde en trussel mod israelske soldater.

Det palæstinensiske selvstyres officielle nyhedsbureau WAFA siger, at "dusinvis af palæstinensere blev såret".

Uroligheder og vold er taget til på Vestbredden, efter at Hamas dræbte op mod 1400 mennesker i Israel ved et angreb 7. oktober. De dræbte var overvejende civile.

Over 70 palæstinensere er blevet dræbt på Vestbredden efter angrebet og over 800 palæstinensere er blevet anholdt. Det israelske militær siger i en presseerklæring ifølge AFP, at det har optrappet operationer på Vestbredden "for at pågribe efterlyste og mistænkte personer, for at ødelægge ødelægge terrorinfrastruktur og for at beslaglægge våben".

En palæstinenser er også blevet dræbt i landsbyen Budrus i nærheden af Ramallah. Dette bekræftes både af den israelske hær og af de palæstinensiske sundhedsmyndigheder. Derudover blev en palæstinensisk mand meldt dræbt i en by syd for Jerusalem.

AFP


Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter