11.08.23

Ny kommission skal komme mistrivsel blandt børn og unge til livs

Trivselskommissionens målgruppe er børn og unge mellem 0 og 25 år. Den skal overordnet se på fire områder.
Statsminister Mette Frederiksen (S) har de seneste måneder fokuseret på skærmtid blandt børn og unge. Torsdag gæstede hun Søndersøskolen i Værløse.
Statsminister Mette Frederiksen (S) har de seneste måneder fokuseret på skærmtid blandt børn og unge. Torsdag gæstede hun Søndersøskolen i Værløse.

Rasmus Meyer, som er forstander på Krogerup Højskole, bliver formand for Trivselskommissionen.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Kulturministeriet.

I regeringsgrundlaget fra sidste år lød det, at der skulle nedsættes en kommission "for det gode børne- og ungdomsliv". Og det er altså den kommission, som nu er nedsat.

Kommissionens arbejde skal være færdigt ved udgangen af 2024. Den skal løbende komme med anbefalinger.

Målgruppen er børn og unge i alderen 0 til 25 år. Kommissionen vil fokusere på fire områder: fællesskaber og relationer, tidlig indsats og forebyggelse, livsmod og robusthed samt det gode digitale liv.

Rasmus Meyer ser frem til at komme i gang.

- I sidste ende skal et samfund måles på, om mennesker lever muntre, virksomme og meningsfulde liv. Derfor glæder det mig, at regeringen har nedsat denne kommission, der skal kigge på, hvordan vi skal skabe gode liv for børn og unge - og det glæder mig, at så mange vidende mennesker har sagt ja til at deltage i arbejdet.

- Til en start skal vi sammen blive klogere på udfordringer, senere vil vi komme med en række anbefalinger, siger han i pressemeddelelsen.

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) mener, at kulturen kan bidrage til, at børn og trives bedre fremover.

- Der er ikke én løsning på problemerne med den stigende mistrivsel blandt børn og unge.

- Derfor nedsætter vi nu Trivselskommissionen, som både skal give bud på årsager til, hvorfor nogle børn og unge oplever mistrivsel, og komme med anbefalinger til, hvordan vi skaber mere trivsel for danske børn og unge. Her kan kulturen i den grad bidrage, siger han.

- Kulturområdet er fyldt med gode oplevelser og ildsjæle i det danske foreningsliv, som skaber fællesskaber og glæde.

- Vi skal også have set nærmere på børn og unges brug af sociale medier og skærmbrug, siger ministeren.

Sidstnævnte emne har statsminister Mette Frederiksen (S) fokuseret en del på de seneste måneder.

- Vi var for længe om at opdage, at der er en sammenhæng mellem depression, angst og mistrivsel, og så den tid, som den generation, der vokser op med skærmen, bruger på en telefon, sagde hun eksempelvis ifølge Berlingske under et besøg på Risingskolen i Odense i maj.

Kommissionen består af personer, som til hverdag arbejder med børn og unge, samt repræsentanter fra foreningslivet og forskere inden for området.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter