09.07.23

Omstridt miljøaktivist er kommet til Færøerne trods forbud

Paul Watson, som er en kontroversiel miljøaktivist, er angiveligt på Færøerne for at forstyrre grindefangst.
Paul Watson var med til at stifte miljøorganisationen Greenpeace i 70'erne. Efter et internt opgør blev forholdet mellem de to afbrudt. (Arkivfoto).
Paul Watson var med til at stifte miljøorganisationen Greenpeace i 70'erne. Efter et internt opgør blev forholdet mellem de to afbrudt. (Arkivfoto).

Den radikale miljøaktivist Paul Watson er søndag vendt tilbage til Færøerne. Dermed trodser han et forbud mod at bevæge sig inden for den færøske 12 sømilegrænse.

Det oplyser Michael Boolsen, som er politidirektør hos Færøernes Politi.

- Det har vi dokumenteret, og det vil vi selvfølgelig reagere på, siger han søndag aften.

Færøernes Politi er ved at undersøge, hvordan overtrædelsen af forbuddet skal håndteres.

Canadiske Paul Watson var medgrundlægger af miljøorganisationen Greenpeace, som blev stiftet i 70'erne. Efter et internt opgør om mål og midler blev forholdet mellem Paul Watson og Greenpeace brudt.

Greenpeace har tidlige udtalt, at organisationen tager klar afstand fra Paul Watsons metoder.

Miljøaktivisten og hans organisation, Sea Shepherds, er kendt for at benytte kontroversielle metoder mod blandt andet hval- og grindefangst.

Organisationen har før gjort brug af strømpistoler og stinkbomber.

Ifølge Michael Boolsen har Paul Watson udtalt til det færøske medie KVF, at han er kommet til Færøerne for at forstyrre grindefangsten.

På Færøerne er grindefangst en tradition. Søndag blev omkring 80 grindehvaler fanget og dræbt, fremgår det af det færøske medie KVF.

Paul Watson var netop taget til Færøerne for at forhindre søndagens grindedrab, men det lykkedes ham ikke at nå frem i tide. Det skriver han på Facebook.

- Det var et kapløb mod tiden. John Paul DeJoria (Paul Watsons skib, red.) var for langt væk, da the grind (betegnelse for traditionen, red.) gik i gang, hvilket forhindrede os i at nå frem til slagtningen i tide.

På Facebook skriver aktivisten desuden, at Danmark havde sendt et krigsskib hans vej for at stoppe ham.

Det afviser Michael Boolsen dog over for Ritzau.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter