11.08.23

Rusland hævder at have øget pres på Ukraine i nordøst

Ukraines offensiv går tilsyneladende langsomt, og Rusland siger, at landets styrker vinder frem i nordøst.
- Situationen er vanskelig for Ukraine på grund af betydelig kraft hos fjenden i nordøst området, medgiver en ukrainsk officer, Sergej Tjerevaty, som er talsmand for de ukrainske styrker i det østlige Ukraine.
- Situationen er vanskelig for Ukraine på grund af betydelig kraft hos fjenden i nordøst området, medgiver en ukrainsk officer, Sergej Tjerevaty, som er talsmand for de ukrainske styrker i det østlige Ukraine.

Rusland siger, at det har øget presset på det ukrainske militær i det nordøstlige Ukraine omkring byen Kupjansk.

Imens fortsætter ukrainerne en offensiv i andre områder.

Kupjansk og de omliggende områder i den nordøstlige Kharkiv-region blev generobret af Ukraine i september.

Siden har russiske styrker presset på i regionen, hvorved Ukraine er blevet tvunget til at foretage evakueringer af civile.

- Situationen er vanskelig for Ukraine på grund af betydelig kraft hos fjenden i området, medgiver en ukrainsk officer, Sergej Tjerevaty.

Han er talsmand for de ukrainske styrker i det østlige Ukraine.

Rusland har fredag desuden gennemført en række missilangreb i det vestlige Ukaine. En otteårig dreng blev dræbt, da en raket slog ned i et hus, hvor en familie med tre børn bor nær byen Kolomiya.

Det er en del af landet, som hidtil har været næsten forskånet for krigens død og ødelæggelse.

Ifølge det russiske forsvarsministerium "fortsætter russiske enheder "offensive operationer på en bred front og har forbedret deres taktiske situation" i området øst for Kupjansk.

Ukraines længe ventede offensiv mod de russiske invasionsstyrker blev indledt i juni, efter at Vesten havde forsynet ukrainerne med store mængder våben.

Indtil videre har ukrainernes offensiv dog ikke ført til de ventede resultater.

- Ukraines mod offensiv mod Rusland skulle være startet langt tidligere, end tilfældet blev, men Vestens nølen med at få sendt våben afsted hindrede den planlagte lancering.

Det har præsident Zelenskyj tidligere sagt til det amerikanske medie CNN.

AFPKilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter