Analyse

01.11.20

Premium

Biden bliver ikke så stor en økonomisk fest, som du måske regner med

De fleste analytikere vurderer, at et Biden-præsidentskab vil øge verdenshandlen og skabe bedre vækstbetingelser uden for USA, men det er måske ikke så ligetil at drage den konklusion. Biden er nemlig nødsaget til at fortsætte dele af Trumps kurs, hvis man skal tro analysen fra global chefstrateg i Nordea, Andreas Steno Larsen.

Når stemmerne er talt op efter valget 3. november har vi formentlig ikke blot fået en ny præsident, men også et økonomisk og handelsmæssigt paradigmeskifte – i hvert fald hvis vi skal tro på den washingtonske konsensus. Trumps præsidentskab har været præget af en hård linje over for handelspartnere, som har haft et mangeårigt handelsoverskud med USA – herunder især Kina, men også delvist Tyskland.

Toldsatserne på kinesiske varer, som eksporteres til USA, er blevet omtrent syvdoblet igennem den hårde toldkrig med kineserne, som tilsvarende har mere end fordoblet toldsatserne på amerikanske varer. Der blev sat et foreløbigt punktum for toldkrigen med underskrivelsen af handelsaftalen mellem USA og Kina i januar 2020, hvilket blev modtaget med pomp og pragt i de fleste medier. 

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Kick-start det borgerlige Danmark til INTRO-PRIS

Bliv medlem til INTROPRIS og få adgang til alt indhold - artikler, analyser, debatter, video, podcasts, medlemsevents og Kontrasts Ekkokammer, og så indgår du i et borgerligt fællesskab.
Din støtte gør en vigtig forskel.

Tilbuddene er aktive til og med søndag 27. november.

Årlig betaling

12 mdr.: 1.188 kr. 708 kr.

99 kr./md. 59 kr./md.
Efter 12 mdr.: 948 kr./år

Månedlig betaling

99 kr./md. 79 kr./md.

Ubegrænset adgang til lukket indhold: artikler, analyser, debatter, videoer, interviews

Få Kontrast Nyhedsbrev i din indbakke flere gange om ugen. Så er du altid opdateret

Adgang til Kontrasts Ekkokammer på Facebook. Del og kommenter indhold med redaktionen

Besøg redaktionen efter aftale. Skriv til medlemmer@kontrast.dk

Støt Kontrasts arbejde med at formidle en borgerlig debatkultur og dagsorden