Analyse

23.06.22

Premium

Inger Støjberg kan blive redningen for blå blok

Rasmus Ulstrup: I vanlig stil har Inger Støjberg lanceret Danmarksdemokraterne med tydelig lavsocial kommunikation og jysk vælgertække. Hvis hun lykkes med projektet, kommer hun ikke bare over spærregrænsen, men kan være med til at sikre en borgerlig statsminister efter næste folketingsvalg.
Foto: Arno Mikkor, Aron Urb / Creative Commons
Foto: Arno Mikkor, Aron Urb / Creative Commons

Det kom ikke som en overraskelse, at Inger Støjberg har startet nyt parti, og fra starten er stilen umiskendelig støjbergsk: Hun bekræftede stiftelsen af Danmarksdemokraterne til Skive Folkeblad frem for en af de store landsdækkende aviser, og til pressemødet mødte hun op med sin labrador og en cola zero i hånden. Her er en kvinde af folket!

Partiets politik er indtil videre kun meddelt i brede strøg. Støjberg vil orientere sig mod det almindelige liv, hos almindelige danskere. Det er dem uden for København, skal man forstå. I den forstand er Støjbergs projekt at placere sig der, hvor Dansk Folkeparti lå i sin storhedstid. Hun vil frede Arne-pensionen, hun vil vægte Produktionsdanmark højere end den grønne omstilling, og så vil hun fastholde sin linje på udlændingepolitikken.

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

99

Afmeld når som helst

Årlig betaling

948

Spar 240 kr. med årsabonnement

Ubegrænset adgang til lukket indhold: artikler, analyser, debatter, videoer, interviews

Få Kontrast Nyhedsbrev i din indbakke flere gange om ugen. Så er du altid opdateret

Adgang til Kontrasts Ekkokammer på Facebook. Del og kommenter indhold med redaktionen

Oplæste artikler: Få alt indhold læst op af redaktionen, så du kan høre det hele på vejen