Analyse

23.06.22

Premium

Inger Støjberg kan blive redningen for blå blok

Rasmus Ulstrup: I vanlig stil har Inger Støjberg lanceret Danmarksdemokraterne med tydelig lavsocial kommunikation og jysk vælgertække. Hvis hun lykkes med projektet, kommer hun ikke bare over spærregrænsen, men kan være med til at sikre en borgerlig statsminister efter næste folketingsvalg.
Foto: Arno Mikkor, Aron Urb / Creative Commons
Foto: Arno Mikkor, Aron Urb / Creative Commons

Det kom ikke som en overraskelse, at Inger Støjberg har startet nyt parti, og fra starten er stilen umiskendelig støjbergsk: Hun bekræftede stiftelsen af Danmarksdemokraterne til Skive Folkeblad frem for en af de store landsdækkende aviser, og til pressemødet mødte hun op med sin labrador og en cola zero i hånden. Her er en kvinde af folket!

Partiets politik er indtil videre kun meddelt i brede strøg. Støjberg vil orientere sig mod det almindelige liv, hos almindelige danskere. Det er dem uden for København, skal man forstå. I den forstand er Støjbergs projekt at placere sig der, hvor Dansk Folkeparti lå i sin storhedstid. Hun vil frede Arne-pensionen, hun vil vægte Produktionsdanmark højere end den grønne omstilling, og så vil hun fastholde sin linje på udlændingepolitikken.

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

48

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab