Analyse

14.12.21

Premium

Konflikten i Ukraine handler om mere end Rusland

Der er væsentlig risiko for, at Rusland vil angribe Ukraine, advarer USA, Nato og Ukraine selv. Men hvorfor skulle Rusland gøre det, og hvem kunne ellers have en interesse i at udløse sådan en konflikt? Ota Tiefenböck analyserer situationen.
Foto: Ministry of Defense of Ukraine på Flickr
Foto: Ministry of Defense of Ukraine på Flickr

Op mod 100.000 russiske soldater er opmarcheret langs den østukrainske grænse, og de mange russiske tropper har skabt bekymring både i og uden for Ukraine. Den ukrainske præsident Volodymyr Zelenskij har meddelt, at russerne forbereder et angreb på Ukraine, og ifølge ham er de i gang med at forberede et kup i landet. Nato er ligeledes bekymret, og den amerikanske præsident, Joe Biden, advarede i et videomøde med Ruslands præsident Vladimir Putin om, at en russisk invasion i Ukraine vil få store politiske og økonomiske konsekvenser for Rusland. 

Men hvor realistisk er en russisk invasion i Ukraine, og hvilke interesser skulle russerne egentlig have i at invadere landet? Det er umiddelbart svært at se, men det udelukker ikke, at situationen eskalerer, for andre end russerne kunne have interesser i den udvikling, som vi vender tilbage til. 

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

48

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab