Analyse
Ota Tiefenböck

13/10/21

Store udfordringer i vente for Tjekkiets nye magthavereDe tjekkiske oppositionspartier har nået deres mål og slået premierminister Andrej Babis. Udfaldet vækker glæde i Bruxelles, men kan på sigt vise sig at være en pyrrhussejr både for EU og tjekkerne selv. Ota Tiefenböck analyserer situationen.
Debat
Ota Tiefenböck

21/9/21

Danske medier udstiller sig selv i dækning af Øst- og CentraleuropaMangel på historisk viden, generel uvidenhed og mangel på eksperter præger de danske mediers dækning af de østeuropæiske samfund, konstaterer Ota Tiefenböck.
Debat
Ota Tiefenböck

25/8/21

Gælder EU’s grønne ambitioner ikke for politikerne selv?EU-Kommissionen har lanceret en grøn omstilling, som bl.a. vil betyde dyrere flyrejser. Europolitikerne selv kan dog flyve uhindret videre og får endda større budget til rejser i private fly. Det er ikke vejen frem, hvis man skal have tillid til systemet, konstaterer Ota Tiefenböck.
Debat
Ota Tiefenböck

21/8/21

Copenhagen Pride burde nedlægge sig selvDen danske LGBTQ+-bevægelse burde enten opløse sig selv eller gå over til at kæmpe for sagen i udlandet. I Danmark er aktivisternes kamp vundet for længst, og deres parade er blot en egoistisk demonstration, mener Ota Tiefenböck.
Debat
Ota Tiefenböck

29/7/21

De europæiske værdier under forandringDa Ungarn i 2015 byggede et grænsehegn mod illegal migration, blev det sammenlignet med fascisme. Seks år senere i Litauen poserer EU-præsidenten ved et litauisk grænsehegn. Hegnet har en helt anden position i europæisk bevidsthed nu, skriver Ota Tiefenböck.
Debat
Ota Tiefenböck

13/6/21

Nu mangler vi kun Snehvide spillet af en transseksuel afrikanerNye regler skal modvirke film, der ikke møder politisk korrekte forventninger. Tendensen gælder ikke kun Oscar-uddelinger i USA, men er ved at brede sig til Danmark. Filmkunsten bliver begrænset i mangfoldighedens navn, advarer Ota Tiefenböck.
Debat
Ota Tiefenböck

12/5/21

Vi har et demokrati, men mangler demokraterDæmonisering og ubehagelige stempler til anderledes tænkende er blevet hverdag i Danmark. Nogle af de værste er de debattører, der ellers gerne vil fremstå som demokratiets vogtere, skriver Ota Tiefenböck med eksempler fra EU-debatten.
Debat
Ota Tiefenböck

23/4/21

Nyt ideologisk jerntæppe går gennem EuropaØst- og Centraleuropa afviser de identitetspolitiske strømninger i Vesten. Det trækker tråde til de historiske modsætninger i Europa, og det bør mane til eftertanke i vores del, skriver Ota Tiefenböck.
Debat
Ota Tiefenböck

08/4/21

Tjekkiet og Polen viser vejen ud af politisk korrekthed i europæisk fodboldTjekkiet og Polen afviste ved de to holds VM-kvalifikationskampe at knæle til støtte for Black Lives Matter. Holdene ønsker en "apolitisk tilgang til sport". Deres modige gestus bliver forhåbentlig efterfulgt, for denne knælende pseudo-tilkendegivelse hører ikke til i sport.
Debat
Ota Tiefenböck

27/3/21

Russisk vaccine udstiller de europæiske politikeres uduelighedDen russiske vaccine Sputnik V, som går sin sejrsgang verden rundt, får til trods for sin tilsyneladende kvaliteter en kold skulder i EU. Politiske grunde skygger for dens anvendelse og udstiller de europæiske politikeres manglende evner, mener Ota Tiefenböck.
Debat
Ota Tiefenböck

12/3/21

Multinationale selskaber er neoliberalismens ideologiske politbureauerI den tidligere østblok definerede Sovjetunionens kommunistiske partis politbureau, hvad der var politisk korrekt, og hvad der var forkert. I det neoliberale Vesten udfylder visse multinationale selskaber den samme rolle. Det mener Ota Tiefenböck.