Analyse
Ota Tiefenböck

24/1/23

Tjekkiet på vej mod endnu mere splittelsePolitik deler tjekkerne, og tendensen vil fortsætte, uanset hvem der vinder i weekenden. Det skriver Ota Tiefenböck om præsidentvalg i Tjekkiet.
Debat
Ota Tiefenböck

01/12/22

VM i Qatar udstiller danske politikeres og mediers hykleriOta Tiefenböck: Hvorfor er det kun Qatar 2022, der er problemet? Der har været lignende situationer tidligere, uden at det anfægtede politikerne.
Analyse
Ota Tiefenböck

14/6/22

Krigen i Ukraine kan genrejse Polen som europæisk magtfaktorOta Tiefenböck: Krigen og udviklingen mellem Rusland og Ukraine har allerede ændret Europa langt ud over de to lande. Et overset perspektiv er, hvordan Polen vil søge og få en ny position som en slags stormagt i det europæiske landskab.
Debat
Ota Tiefenböck

17/5/22

Hvor ansvarlig er de vestlige politikeres kurs med flere våben til Ukraine?Ota Tiefenböck: Sanktioner og massevis af våben til Ukraine er Vestens foreløbige svar på Ruslands krig mod Ukraine. Spørgsmålet er, hvor meget det hjælper til at afslutte krigen, og hvad det betyder for Europas fremtid. Europæerne selv tegner til at blive taberne.
Analyse
Ota Tiefenböck

31/3/22

Valget i Ungarn kan få store konsekvenserOta Tiefenböck: Weekendens valg i Ungarn er druknet i den internationale mediedækning på grund af krigen. Men valget er ikke desto mindre vigtigt, for resultatet får stor betydning for både Ungarns og EU’s videre udvikling.
Analyse
Ota Tiefenböck

23/2/22

Status quo i Ukraine, ny kold krig for EuropaOta Tiefenböck: Ruslands anerkendelse af Donetsk og Luhansks uafhængighed ændrer i realiteten ikke situationen i Ukraine. Til gengæld ser vi scenen blive sat til en ny udgave af kold krig mellem øst og vest.
Debat
Ota Tiefenböck

03/2/22

Ungarn-omtale med manipulerende misinformationOta Tiefenböck: Ungarsk politik bliver konsekvent fremstillet på en unfair og misvisende måde, og senest har vi set tendensen i nogle af Lykke Friis’ indlæg i debatten. Så lad os hermed få nogle flere nuancer frem.
Analyse
Ota Tiefenböck

14/12/21

Konflikten i Ukraine handler om mere end RuslandDer er væsentlig risiko for, at Rusland vil angribe Ukraine, advarer USA, Nato og Ukraine selv. Men hvorfor skulle Rusland gøre det, og hvem kunne ellers have en interesse i at udløse sådan en konflikt? Ota Tiefenböck analyserer situationen.
Debat
Ota Tiefenböck

23/11/21

“Bolsjevik” er tilbage, denne gang i VestOta Tiefenböck: Vesten oplever en opdragende bølge, der vækker minder fra Tjekkoslovakiet. Fra den nye generation af Superman som biseksuel klimaaktivist til Rolling Stones-koncerter uden hittet ‘Brown Sugar’.
Debat
Ota Tiefenböck

26/10/21

EU’s strid med Polen handler om Europas fremtidDet polske spørgsmål handler mest om, hvorvidt unionen skal bevæge sig i retning af en føderation, eller hvorvidt den skal bestå af uafhængige nationale stater, skriver Ota Tiefenböck og går i rette med den konservative MEP Pernille Weiss.
Analyse
Ota Tiefenböck

13/10/21

Store udfordringer i vente for Tjekkiets nye magthavereDe tjekkiske oppositionspartier har nået deres mål og slået premierminister Andrej Babis. Udfaldet vækker glæde i Bruxelles, men kan på sigt vise sig at være en pyrrhussejr både for EU og tjekkerne selv. Ota Tiefenböck analyserer situationen.
Debat
Ota Tiefenböck

21/9/21

Danske medier udstiller sig selv i dækning af Øst- og CentraleuropaMangel på historisk viden, generel uvidenhed og mangel på eksperter præger de danske mediers dækning af de østeuropæiske samfund, konstaterer Ota Tiefenböck.
Debat
Ota Tiefenböck

25/8/21

Gælder EU’s grønne ambitioner ikke for politikerne selv?EU-Kommissionen har lanceret en grøn omstilling, som bl.a. vil betyde dyrere flyrejser. Europolitikerne selv kan dog flyve uhindret videre og får endda større budget til rejser i private fly. Det er ikke vejen frem, hvis man skal have tillid til systemet, konstaterer Ota Tiefenböck.
Debat
Ota Tiefenböck

21/8/21

Copenhagen Pride burde nedlægge sig selvDen danske LGBTQ+-bevægelse burde enten opløse sig selv eller gå over til at kæmpe for sagen i udlandet. I Danmark er aktivisternes kamp vundet for længst, og deres parade er blot en egoistisk demonstration, mener Ota Tiefenböck.
Debat
Ota Tiefenböck

29/7/21

De europæiske værdier under forandringDa Ungarn i 2015 byggede et grænsehegn mod illegal migration, blev det sammenlignet med fascisme. Seks år senere i Litauen poserer EU-præsidenten ved et litauisk grænsehegn. Hegnet har en helt anden position i europæisk bevidsthed nu, skriver Ota Tiefenböck.
Debat
Ota Tiefenböck

13/6/21

Nu mangler vi kun Snehvide spillet af en transseksuel afrikanerNye regler skal modvirke film, der ikke møder politisk korrekte forventninger. Tendensen gælder ikke kun Oscar-uddelinger i USA, men er ved at brede sig til Danmark. Filmkunsten bliver begrænset i mangfoldighedens navn, advarer Ota Tiefenböck.
Debat
Ota Tiefenböck

12/5/21

Vi har et demokrati, men mangler demokraterDæmonisering og ubehagelige stempler til anderledes tænkende er blevet hverdag i Danmark. Nogle af de værste er de debattører, der ellers gerne vil fremstå som demokratiets vogtere, skriver Ota Tiefenböck med eksempler fra EU-debatten.
Debat
Ota Tiefenböck

23/4/21

Nyt ideologisk jerntæppe går gennem EuropaØst- og Centraleuropa afviser de identitetspolitiske strømninger i Vesten. Det trækker tråde til de historiske modsætninger i Europa, og det bør mane til eftertanke i vores del, skriver Ota Tiefenböck.
Debat
Ota Tiefenböck

08/4/21

Tjekkiet og Polen viser vejen ud af politisk korrekthed i europæisk fodboldTjekkiet og Polen afviste ved de to holds VM-kvalifikationskampe at knæle til støtte for Black Lives Matter. Holdene ønsker en "apolitisk tilgang til sport". Deres modige gestus bliver forhåbentlig efterfulgt, for denne knælende pseudo-tilkendegivelse hører ikke til i sport.
Debat
Ota Tiefenböck

27/3/21

Russisk vaccine udstiller de europæiske politikeres uduelighedDen russiske vaccine Sputnik V, som går sin sejrsgang verden rundt, får til trods for sin tilsyneladende kvaliteter en kold skulder i EU. Politiske grunde skygger for dens anvendelse og udstiller de europæiske politikeres manglende evner, mener Ota Tiefenböck.
Debat
Ota Tiefenböck

12/3/21

Multinationale selskaber er neoliberalismens ideologiske politbureauerI den tidligere østblok definerede Sovjetunionens kommunistiske partis politbureau, hvad der var politisk korrekt, og hvad der var forkert. I det neoliberale Vesten udfylder visse multinationale selskaber den samme rolle. Det mener Ota Tiefenböck.