Ota Tiefenböck

Ota Tiefenböck (f. 1957) er freelancejournalist med speciale i Øst- og Centraleuropa, Balkan og Kaukasus og chefredaktør på nyhedsmediet Mr. East. Han har udgivet flere bøger, driver Mr. East Forlag med fokus på østeuropæisk litteratur og dækker Øst- og Centraleuropa for flere danske og enkelte norske medier. Ota er født i Prag, Tjekkiet, oprindeligt musikkonservatorieuddannet og en ivrig beundrer af Frank Zappas musik.

Foto: James Eades, Unsplash
Debat

Ota Tiefenböck

08/04/2021

Tjekkiet og Polen viser vejen ud af politisk korrekthed i europæisk fodbold

Tjekkiet og Polen afviste ved de to holds VM-kvalifikationskampe at knæle til støtte for Black Lives Matter. Holdene ønsker en "apolitisk tilgang til sport". Deres modige gestus bliver forhåbentlig efterfulgt, for denne knælende pseudo-tilkendegivelse hører ikke til i sport.

I sidste uge meddelte EU-kommissær for det indre marked Thierry Breton, at EU ikke er interesseret i Sputnik V. Foto: European Parliament, Flickr
Debat

Ota Tiefenböck

27/03/2021

Russisk vaccine udstiller de europæiske politikeres uduelighed

Den russiske vaccine Sputnik V, som går sin sejrsgang verden rundt, får til trods for sin tilsyneladende kvaliteter en kold skulder i EU. Politiske grunde skygger for dens anvendelse og udstiller de europæiske politikeres manglende evner, mener Ota Tiefenböck.

kommunisme og censur på kontrast.dk
Debat

Ota Tiefenböck

12/03/2021

Multinationale selskaber er neoliberalismens ideologiske politbureauer

I den tidligere østblok definerede Sovjetunionens kommunistiske partis politbureau, hvad der var politisk korrekt, og hvad der var forkert. I det neoliberale Vesten udfylder visse multinationale selskaber den samme rolle. Det mener Ota Tiefenböck.