Analyse

08.12.20

Premium

Riget fattes ikke penge

Andreas Steno: En ny delvis nedlukning har ramt Danmark, men riget fattes, modsat generel medie-rapportering, ikke penge. Danmark har råd til at understøtte økonomien igennem vinteren, og det kan endda også give god økonomisk mening.
Foto: Prachatai, Flickr
Foto: Prachatai, Flickr

Coronakrisen hærger over det europæiske kontinent igen, og økonomisk dyre nedlukninger er endnu engang på tapetet, næsten uanset hvilket land man skeler til. Selv de ellers kålhøgne svenskere er efterhånden ved at blive bløde i knæene over for den kontinentaleuropæiske hårdere linje og måske med god grund. Selvom nedlukninger på papiret er omkostningsfulde, så kan de vise sig at være godt givet ud, selv fra en økonomisk synsvinkel. Alternativet med massiv virusspredning og en efterfølgende frivillig social isolering kan vise sig at være dyrere. Lad mig forklare.

Da coronakrisen ramte som et lyn fra en klar himmel i det tidligere forår, valgte de fleste lande at forfølge en hurtig nedlukningsstrategi med henvisning til risikoen for en overbelastning af sundhedssystemet. Det viste sig efterfølgende også at være en strategi som afbødede den allerværste økonomiske smerte, eftersom en hurtig nedbringelse af smittespredningen muliggjorde en markant genåbning af økonomien ind i forsommeren.

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

48

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab