Analyse

08.12.20

Premium

Riget fattes ikke penge

Andreas Steno: En ny delvis nedlukning har ramt Danmark, men riget fattes, modsat generel medie-rapportering, ikke penge. Danmark har råd til at understøtte økonomien igennem vinteren, og det kan endda også give god økonomisk mening.
Foto: Prachatai, Flickr
Foto: Prachatai, Flickr

Coronakrisen hærger over det europæiske kontinent igen, og økonomisk dyre nedlukninger er endnu engang på tapetet, næsten uanset hvilket land man skeler til. Selv de ellers kålhøgne svenskere er efterhånden ved at blive bløde i knæene over for den kontinentaleuropæiske hårdere linje og måske med god grund. Selvom nedlukninger på papiret er omkostningsfulde, så kan de vise sig at være godt givet ud, selv fra en økonomisk synsvinkel. Alternativet med massiv virusspredning og en efterfølgende frivillig social isolering kan vise sig at være dyrere. Lad mig forklare.

Da coronakrisen ramte som et lyn fra en klar himmel i det tidligere forår, valgte de fleste lande at forfølge en hurtig nedlukningsstrategi med henvisning til risikoen for en overbelastning af sundhedssystemet. Det viste sig efterfølgende også at være en strategi som afbødede den allerværste økonomiske smerte, eftersom en hurtig nedbringelse af smittespredningen muliggjorde en markant genåbning af økonomien ind i forsommeren.

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Kick-start det borgerlige Danmark til INTRO-PRIS

Bliv medlem til INTROPRIS og få adgang til alt indhold - artikler, analyser, debatter, video, podcasts, medlemsevents og Kontrasts Ekkokammer, og så indgår du i et borgerligt fællesskab.
Din støtte gør en vigtig forskel.

Tilbuddene er aktive til og med søndag 27. november.

Årlig betaling

12 mdr.: 1.188 kr. 708 kr.

99 kr./md. 59 kr./md.
Efter 12 mdr.: 948 kr./år

Månedlig betaling

99 kr./md. 79 kr./md.

Ubegrænset adgang til lukket indhold: artikler, analyser, debatter, videoer, interviews

Få Kontrast Nyhedsbrev i din indbakke flere gange om ugen. Så er du altid opdateret

Adgang til Kontrasts Ekkokammer på Facebook. Del og kommenter indhold med redaktionen

Besøg redaktionen efter aftale. Skriv til medlemmer@kontrast.dk

Støt Kontrasts arbejde med at formidle en borgerlig debatkultur og dagsorden