Anmeldelse

25.09.24

Premium

Dagbladsmoralisme fra madglad rejseforfatter

Jens-Martin Eriksen skuffer med en hovedløs beretning om gastronomi, nationalisme og krigene på Balkan. Vores anmelder er ikke overbevist om bogens projekt, som vistnok er noget med frihed, tolerance, menneskerettigheder og andre begreber, der kan trækkes i en automat.

Den garvede forfatter Jens-Martin Eriksen (f. 1955) udsender endnu en bog og tager os denne gang med på sin rejse gennem Europa og Mellemøsten. Her møder han en hel række menneskeskæbner, som har prøvet lidt af hvert, fx ulovlig indespærring og tortur på Guantánamo og oplevelser med den religiøse og politiske kapring af Det Arabiske Forår. Samtidig retter bogen fokus mod et Europa i såkaldt oprør. Til gengæld er det svært at greje, hvad det hele skal gøre godt for.

USA spiller en broget rolle i bogens udlægning af en supermagt, som forsøger at reagere på det monstrøse angreb den 11. september 2001, og såvel CIA som diverse landes efterretningstjenester er fast del af de ellers meget menneskelige møder, forfatteren når at opleve. Forfatterens egne udfordringer og farefulde situationer ved bare at kende eller skulle mødes med en af disse dissidenter giver bogen et skær af agentroman. Hertil kommer, at kulinariske detaljer akkompagnerer hvert eneste rendezvous.

Den berømte madskribent Johannes Mario Simmel har ikke levet forgæves.

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

55

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab