Anmeldelse

03.01.22

Premium

Don’t Look Up: Klimabelæring for de tungnemme

Amerikanske multimillionærer i filmbranchen vil via en streaming-gigant bare lige fortælle os, at enden er nær. Fordi storkapitalen er ond og ligeglad med mennesker, mens medierne gør os passive og materialistiske. Mikkel Andersson anmelder ‘Don’t Look Up’.
Foto: Niko Tavernise/Netflix
Foto: Niko Tavernise/Netflix

Tænk nu, hvis menneskeheden stod over for nær udslettelse, men ingen lyttede til advarslene, fordi de kun gik op i penge, seertal og stemmer? Det er præmissen i Don’t Look Up på Netflix. Filmen handler angiveligt om en stor komet, og i virkeligheden handler den om klimaforandringerne. Det har både instruktør og hovedrolleindehaver pædagogisk forklaret eventuelt svært retarderede seere, der ikke havde grejet det himmelråbende åbenlyse i en komedie, hvor satiren er leveret med al den subtilitet og raffinement, man kender fra damptromler og trykluftsbor.

Det kunne ellers have været så godt. Adam McKay var i mange år hovedforfatter på det legendariske amerikanske comedy-flagskib Saturday Night Live, der har været rugekasse for komikere som Eddie Murphy, Adam Sandler, Tina Fey og Mike Meyers. Siden er McKay blevet en ganske prominent instruktør i egen ret, der også, som executive producer og lejlighedsvis instruktør, har haft en finger med i den svært underholdende om end noget overvurderede rigmands-soap Succession

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

99

Afmeld når som helst

Årlig betaling

948

Spar 240 kr. med årsabonnement

Ubegrænset adgang til lukket indhold: artikler, analyser, debatter, videoer, interviews

Få Kontrast Nyhedsbrev i din indbakke flere gange om ugen. Så er du altid opdateret

Adgang til Kontrasts Ekkokammer på Facebook. Del og kommenter indhold med redaktionen

Oplæste artikler: Få alt indhold læst op af redaktionen, så du kan høre det hele på vejen